Od zadobivenih ozljeda preminuo osmogodišnjak koji je u srijedu teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Turanovcu

Osmogodišnjak koji je u srijedu teško ozlijeđen u naletu teretnog vozila, od zadobivenih je ozljeda nažalost preminuo u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Obitelji i prijateljima izražavamo sućut…

Ranije danas policija je izvijestila kako je u srijedu, 15. veljače oko 13,15 sati u Ulici braće Radića u Turanovcu u prometnoj nesreći teško ozlijeđen osmogodišnji dječak, koji je zbog ozljeda opasnih po život prevezen na liječenje u Kliniku za dječje bolesti Zagreb.

Kako je izvijestila PU virovitičko-podravska, prometnu nesreću je prouzročio 34-godišnji vozač s područja Koprivnice. 

– Do prometne nesreće je došlo kada se 34-godišnji vozač teretnog vozila koprivničkih registarskih oznaka kretao vozilom neprilagođenom brzinom da može vozilo pravovremeno zaustaviti u slučaju incidentne situacije, prilikom čega je došlo do udara desne bočne strane teretnog vozila u školsku torbu i tijelo dječaka koji se pješice kretao uz rub kolnika u istom smjeru, te pada dječaka na kolnik – kažu iz policije i naglašavaju kako je izvršenim očevidom utvrđeno da se teretno vozilo kretalo dijelom prometnice na kojoj je zabranjeno kretanje te kategorije vozila, što je i prometnim znakom označeno. 

IMG 6273 1

– Temeljem uvida u tahografski zapis iz teretnog vozila utvrđeno je da se neposredno prije prometne nesreće kretalo brzinom za oko 10 km/h većom od za naseljeno mjesto prometnim pravilom dozvoljenih 50 km/h, a izvršenim vanrednim tehničkim pregledom vozila u Stanici za tehnički pregled vozila su na vozilu utvrđeni veći nedostaci okarakterizirani kao opasni, no radilo se o tehničkim nedostacima koji nisu imali utjecaja na tijek događanja ove prometne nesreće – stoji u priopćenju.

Zbog ove teške prometne nesreće protiv vozača teretnog vozila slijedi podnošenje kaznene prijave.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content