2. HRL SJEVER Novi županijski derbi: Rukometašice Pitomače s novim trenerom gostuju u Virovitici

U sportskoj dvorani Tehničke škole sutra će se odigrati novi županijski derbi u 2. HRL Sjever. Pitomačanke će s novim trenerom na klupi, Željkom Poljakom, u goste virovitičkim “lavicama” kojima su na jesen nanijele prvi ligaški poraz nakon dugih 27 utakmica.

Dvije pobjede u posljednjih pet utakmica upisala je i jedna i druga ekipa, no rezultatska forma u ovakvim dvobojima ne znači previše.

– Domaća ekipa ima niz kvalitetnih i iskusnih igračica iza kojih je dugogodišnje prvoligaško i drugoligaško iskustvo. Dio njih sam trenirao, tako da znam njihove prednosti i mane. Neovisno o suparniku, ja u svaku utakmicu idem na pobjedu, a tako će biti ovaj put. Tijekom utakmice ću vidjeli kojim putem to možemo ostvariti. Neće nam biti lako i moramo biti na visokoj razini da bi ostvarili taj cilj- istaknuo je uoči susreta novi strateg Pitomače.

Unatoč nešto lošijim rezultatima ove sezone, Virovitičanke i dalje drže visoko treće mjesto s bodom manje od Đurđevca, ali i 9 bodova zaostatka za vodećom Zelinom, dok je Pitomača šesta sa 17 bodova.

Najveća prijetnja po vrata Marine Majkovčan svakako će biti Tamara Štefanec, najbolja topnica lige sa 161 postignutim pogotkom, dok će joj s druge strane pokušati odgovoriti Nika Deskar, najefikasnija igračica 1234 Virovitice koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigla 111 pogodaka.

Utakmica je na rasporedu u 19.30 sati.

(www.icv.hr, mš, mra, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content