Goran Perkovac posjetio OŠ Eugena Kumičića Slatina i oduševio učenike: Njemu u čast napravili mural koji budi lijepa sjećanja na zlato s Olimpijskih igara u Atlanti

Nakon što je danas (petak) posjetio Virovitičko-podravsku županiju, o čemu više možete pročitati OVDJE, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac uputio se u Slatinu. U rodnom mu gradu, u Osnovnoj školi Eugena Kumičića, s velikim oduševljenjem i pljeskom dočekali su ga učenici i djelatnici škole.

U pratnji Gorana Perkovca bili su zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, član Nadzornog odbora HRS-a Mihael Varga i član Upravnog odbora HRS-a i predsjednik Županijskog rukometnog saveza VPŽ Antun Blažević.

Goran Perkovac, čije su uspjehe na samom početku učenicima predstavili školska ravnateljica Božica Majhen i profesor Borivoje Kocić, tom je prigodom osnovcima pružio podršku u iskazivanju sportskih vještina, kreativnosti i iskrene dječje radosti.

-Ako vam netko bude rekao da sport nije važan ili da nije bitan, nemojte mu vjerovati. Sport je nešto što je predivno. Svako od vas ne mora biti profesionalni sportaš, ali bavite se sportom, uživajte u sportu. Kada dobijete te navike treniranja i rada, to će vam itekako puno koristiti u daljnjem životu. Moja priča i je takva. Možda nisam bio ni najtalentiraniji, ali sam bio najuporniji i želio sam uspjeti – naglasio je izbornik “Kauboja”.

Svoje zadovoljstvo dolaskom izbornika nije mogla sakriti niti ravnateljica OŠ Eugena Kumičića, Božica Majhen.

-Djeca su oduševljena, zapravo svi smo oduševljeni jer nemamo baš svake godine priliku ugostiti tako jednog vrhunskog sportaša. Osim što predstavlja Virovitičko-podravsku županiju i svoju Slatinu, Goran predstavlja i našu školu jer je ona sljedbenica škole u koju je on išao. Svi smo jako sretni što je u svom, vjerujem pretrpanom rasporedu, pronašao način i vrijeme da nas posjeti i da s nama porazgovara, ali i motivira naše učenike – rekla je ravnateljica.

Izbornik je u prepunoj dvorani dijelio autograme i lopte s potpisom, a posebno ga je oduševio mural koji je oslikan na zidu u školskom hodniku, a napravio ga je učitelj likovne kulture Josip Jelenčić. Mural s likom Gorana Perkovca predstavlja najljepše dane njegove sportske karijere – zlato s Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine. Iako ih prije olimpijskog turnira nitko i nije uzimao za ozbiljno, jer krah na prethodnom prvenstvu Europe bio je toliko upečatljiv da nitko u snu nije mogao pretpostaviti ovakav rasplet, Hrvatska je ipak osvojila zlato. U finalu je u dramatičnoj završnici sredila Švedsku s antologijskim partijama većine igrača. Kapetan ove momčadi bio je upravo Perkovac.

Gradsko vijeće Grada Slatine još je 2021. godine donijelo odluku da se Gorana Perkovca proglasi počasnim građaninom…

-Osim plemenitih Slatinčana, Žmegača i Kelemena, kao počasnog građanina Slatine odlučili smo proglasiti i vrhunskog rukometaša, a sada hrvatskog izbornika Gorana Perkovca. Tu odluku Gradsko vijeće donijelo je 2021. godine, odnosno i prije nego smo znali da će biti izbornik rukometne reprezentacije, ali u nadi da će jednog dana postati naš rukometni “Dalić”. Prije dvije godine Goran nažalost nije mogao doći, pa ćemo mu ovo, najveće priznanje Grada Slatine i zlatni ključ Grada uručiti na sutrašnjoj utakmici u kojoj će slatinski rukometaši u sklopu 22. kola 1. hrvatske rukometne lige Sjever ugostiti Rugvicu – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Perkovac je najavio kako će oformiti B reprezentaciju u kojoj će mnogi mladi i perspektivni rukometaši dobiti svoju priliku dokazati se “pod svjetlima reflektora”. Za odličnu slatinsku momčad prepunu talenata, koja se trenutno nalazi na drugom mjestu ligaške ljestvice, bit će ovo definitivno motiv više u sutrašnjem susretu.

-Mislim da je to jedna ideja koja živi sigurno već duže vrijeme, ali ja ću ju nastojati sprovesti u djelo, jer to je potpuno ispravno, da ti momci iz B reprezentacije prelaze u A reprezentaciju uz pravu prilagodbu i bez ikakvih stresova, da znaju kako se igra, kako se ponaša… to je pravi put. Ukoliko u tome uspijem, bit ću jako sretan – zaključio je Perkovac.

(www.icv.hr, ts, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content