Matični ured u Suhopolju radi na novoj lokaciji, u bivšoj zgradi dječjeg vrtića

U bivšem dječjem vrtiću u Suhopolju, u Ulici kralja Tomislava 28, odnedavno je preseljen Matični ured u Suhopolju. Radi svake srijede i petka, od 7.00 do 15.00 sati. U petak su ga obišli virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove VPŽ Jasna Abramović i župnik Župe sv. Terezije Avilske Ljubo Krmar, koji je blagoslovio novi prostor.

– Zahvaljujući dobroj suradnji Općine Suhopolje i Virovitičko-podravske županije premjestili smo Matični ured u novi prostor koji je i ljepši i dostupniji građanima, posebice starijima i majkama s kolicima. Ovdje mještani koji pripadaju ovom Matičnom uredu mogu obaviti sve usluge kao što to mogu u većim gradskim matičnim uredima – rekla je Abramović.

Zadovoljstvo boljom lokacijom istaknuo je i načelnik Goran Doležal.

– Nova lokacija Matičnog ureda ovdje u Suhopolju je definitivno pristupačnija i ugodnija. Preseljenjem vrtića u novu zgradu otvorila se mogućnost da Matični ured preselimo u adekvatnije prostorije. Za sada su same pohvale sa svih strana što se tiče pristupačnosti i dostupnosti jer se ured više ne nalazi na katu i pošto većina starijih osoba koristi usluge matičnog ureda njima je lakše i jednostavnije i svi hvale tu inicijativu – rekao je Doležal.

IMGL5276
Foto: K. Toplak

U Matičnom uredu radi matičarka Melita Dengoricija. Od 2020. godine, do danas, od kada je Virovitičko-podravska županija preuzela poslove Ureda državne uprave, Matični ured Suhopolje evidentirao je ukupno 93 rođenih osoba te 120 vjenčanja.

– Uz ugodniji prostor za rad i bolju pristupačnost svim strankama, ono što posebno veseli je puno ljepši prostor za obavljanje samog čina vjenčanja, a to su potvrdile i same stranke – istaknula je matičarka Dengoricija.

(www.icv.hr, mp, vpz.hr, foto: K. Toplak)

maticni suhopolje
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content