Održana završna konferencija projekta izgradnje Poduzetničke zone Orahovica koja je od 15. ožujka spremna za sve potencijalne investitore

U Centru za posjetitelje Orahovica održana je završna konferencija projekta “Gradnja prometne infrastrukture – Faza I. – Poduzetnička zona Orahovica”.

Konferenciji su nazočili direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ Neda Martić, predstavnici izvođača radova, Razvojne agencije VIDRA, SAFU-a te gradskih tvrtki.

U uvodu nazočne je pozdravio gradonačelnik Orahovice Saša Rister izrazivši zadovoljstvo realizacijom ovog projekta koji je, kako je rekao, krucijalno važan za razvoj gospodarstva u gradu.

– Možemo s veseljem reći da je projekt završen, dobili smo uporabnu dozvolu i sada nam slijedi onaj drugi važan dio, a to je da pokušamo dovesti potencijalne investitore i da ova naša zona bude mjesto za koje je i pripremljena. Mogu već sada reći da interesa investitora ima i to su, što je najvažnije, lokalni investitori s područja grada i susjednih općina i nadamo se kako će isti što prije useliti u našu zonu – rekao je Rister.

Voditeljica projekta Irela Strabić prezentacijom je iznijela sve detalje u projektu istaknuvši kako je ukupna vrijednost projekta 1,391.022,31 eura (10.480.657,56 kuna), od čega je sufinanciranje Europskih strukturnih fondova u iznosu od 831.561,39 eura (6,265.399,32 kuna) te kako su partneri na projektu Ministarstvo gospodarstva održivog razvoja te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekta.

-Opći cilj projekta je doprinijeti gospodarskom razvoju grada Orahovice kroz ulaganje u izgradnju prometne, komunalne i energetske infrastrukture poduzetničke zone kao javne infrastrukture u zini koja je dostupna svim korisnicima pod jednakim uvjetima. Najvažniji segment ovog projekta je podizanje standarda i kvalitete potencijalnim investitorima razvoj i širenje malih tvrtki pružajući mogućnost novog zapošljavanja što će imati pozitivan utjecaj na razvoj gospodarstva i lokalne zajednice općenito. Uporabnu dozvolu smo dobili 10. ožujka ove godine i od 15. ožujka Poduzetnička zona Orahovica je spremna za sve potencijalne investitore – rekla je Strabić.

Konferencija je zaključena radnim razgovorom prisutnih koji je donio nove potencijalne ideje za orahovačku poduzetničku zonu.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content