Općina Donja Motičina po prvi puta dijeli uskrsnicu umirovljenicima: Evo kada kreće isplata

Općinsko vijeće Donja Motičina donijelo je odluku o isplati uskrsnice umirovljenicima s područja općine. Onima čija mirovina ne prelazi 340 eura isplatit će 30 eura, dok će onima s mirovinom između 340 i 600 eura isplatiti 20 eura.

U obzir će doći svi umirovljenici bez obzira na vrstu mirovine, bila ona starosna, invalidska ili obiteljska. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaće i strane mirovine, a uvjet je prebivalište na području općine Donja Motičina.

– Ono što smo dugi niz godina govorili, kada se steknu uvjeti osigurat ćemo prigodne darove tako se evo na sreću i dogodilo. Općina ima velika ulaganja, proračun je takav kakav je, uvijek uglavnom isto sredstava, ali evo hvala Bogu da smo uspjeli sve odraditi pa da imamo mogućnosti po prvi puta isplatiti uskrsnice, a već sada mogu reći kako će biti isplaćene i Božićnice u prosincu ove godine za naše umirovljenika. Ovim putem se još jednom ispričavam i zahvaljujem umirovljenicima na strpljenju za sve ove godine, ali evo obećanje smo ispunili. Potrudili smo se osigurati uskrsnicu većem broju umirovljenika, a uz to izaći ćemo u susret umirovljenicima s područja Seone i Gornje Motičine jer ćemo im Uskrsnice isplaćivati u društvenom domu u Seoni i to 30. ožujka od 9 do 14 sati. Dakle, znamo da su to stariji ljudi, dosta njih i teže pokretni pa smo odlučili doći u njihovo mjesto da ne moraju dolaziti u Donju Motičinu u Upravu. Isto tako, oni koji toga dana ne budu mogli doći u dom u Seoni, i druge dane ćemo im isplaćivati u prostoru Općine. Za umirovljenike s područja mjesta Donja Motičina isplata će biti 29. ožujka od 8 do 14 sati u Jedinstvenom upravnom odjelu općine, a isto tako i oni će moći uskrsnicu podići i druge dane ako taj ne stignu – rekao je načelnik Željko Kovačević.          

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content