Vatrogasci žurili na intervenciju i susreli se s nerazumijevanjem sugrađana: “Niti jedan automobil se nije htio pomaknuti da prođemo, a kuća gori”

Odjeci sinoćnjeg požara u Orahovici ne jenjavaju. Policija je završila očevid te utvrdila kako je do zapaljenja došlo zbog neočišćenog i neispravnog dimnjaka, a koji nije imao ni vrata. Požar se proširio na tavan i pritom je izgorjelo kompletno krovište, a donji dio kuće je većinom ostao sačuvan. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 30 tisuća eura. 

Iako su orahovački vatrogasci odradili brz i odličan posao, u trenucima izlaska na požar imali su popriličan problem s dolaskom na požarište zbog nesavjesnih građana Orahovice i svih onih koji su se vozili prometnicom u Ulici kralja Zvonimira.

– Nažalost, sinoć pri izlasku na požar u vožnji prema mjestu događaja doživjeli smo veliki problem. Naime, niti jedan automobil se nije htio pomaknuti da prođemo, a kuća gori. Apeliram na kulturu i obzirnost orahovačkih i drugih vozača jer u ovakvim situacijama svaka sekunda je presudna za spašavanje. Jednostavno nismo mogli vjerovati da to ljudi čine i nadam se da je ovo posljednji puta  – rekao je ogorčeni predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content