3. NL SJEVER Dorian Mikičić uoči Virovitice: Veselim se utakmici protiv ‘svojih’, ali bodove nosimo u Varaždin

U 18. kolu 3. NL Sjever, trećeplasirani Varteks danas (subota) gostuje kod Virovitice, a susret se igra s početkom u 16:30 sati.

Ljepše i lakše se diše u ‘roju’ Bumbara nakon subotnjih 6:0 protiv Podravine. Bila je to jednosmjerna ‘ulica’, gdje je u utakmici sve odmah krenulo u dobrom smjeru – prenosi nk-varteks.com

Nogometaši Varteksa konačno su i malo više pucali izvana, pa su tako prva dva gola, koja su i prelomila utakmicu pala nakon udaraca izvana. Prvi je zabio Zimbabveanac Romario Matova, no ruku na srce, više ide na konto vratara Ludbrežana, dok je drugi gol kakav se rijeko zabija, udarac iz velike udaljenosti, Doriana Mikičića, koji je odsjeo u samom kutu mreže gostiju.

– Dobro, sjela mi je lopta lijepo, mora se priznati, i stvarno se rijetko zabije ovakav gol. Ali najvažnije je ipak, da smo mi pobijedili. A još kada zabijete šest golova, odmah je znatno bolja atmosfera – istaknuo je Dorian Mikičić, vrijedni vezni igrač, koji je već okrenut prema sljedećem kolu.

Uvijek je lijepo vratiti se doma

A u sljedećem kolu Varteks gostuje kod Virovitice, a upravo iz ovog kluba je Mikičić i stigao u Varteks.

– Uvijek je posebno i lijepo vratiti se doma, mora se priznati. Poštujem naravno svoj bivši klub, tamo sam i započeo karijeru, ali želim pobijediti. Bit će i puno mojih na tribinama, ali ja ću misliti samo na tri boda za Varteks – tvrdi Dorian.

Osim njega, tu je i Rok Horaček, također pristigao u Varteks iz Virovitice, tako da će i u redovima domaćih biti i nekih navijača Varteksa na tribinama. Virovitičani su u donjem dijelu tablice, a u prva tri proljetna kola nisu ubilježili niti boda, no Mikičić tvrdi da to ništa ne znači, da se ne smiju opustiti.

– Točno je da imaju tri poraza, ali to ništa ne znači. Sigurno će se htjeti izvaditi, ali mi moramo svaku tekmu ići na identičan način, i na terenu pokazati da smo bolja ekipa – ističe Mikičić, koji dobro zna odakle prijeti najveća opasnost u redovima Virovitice.

– Sinjaković je njihov najbolji strijelac, tu je i Suvajac, odličan igrač, s njima bi trebali imati najviše posla – tvrdi Mikičić.

Može se spojiti fakultet i nogomet

Ovaj mladi veznjak već je treću godinu u Varaždinu, a posljednjih godinu dana je igrač Varteksa. Razlog dolaska u Varaždin je fakultet, a Dorian je na trećoj godini studija Primjena informacijskih tehnologija u poslovanju, na FOI-ju.

– Super mi je u Varaždinu, prilagodio sam se, svi su me super prihvatili. Prioritet mi je završiti fakultet, a nadam se da ću i nastaviti nakon treće završene treće godine, iako još nisam donio konačnu odluku – ističe Mikičić, koji je dobar primjer da se može spojiti fakultet i nogomet.

Varteksov veznjak trenutno je smješten u Studentskom domu u Varaždinu.

– Ma može se spojiti jedno i drugo, i mislim da je to odlična stvar. Stvarno sam zahvalan svima u klubu što meni i još nekim ostalim dečkima koji studiraju maksimalno izlazi u susret. I treneru, naravno, jer se uvijek trudi da se prilagode treninzi da mogu biti prisutan – rekao je veznjak Bumbara.

I u gradu i u klubu se odlično prilagodio, i osjeća se odlično.

– Sve je super, stvarno, svi su me prihvatili kao doma. Malo je na početku bilo teže, naravno, ali sve se posložilo. Zadovoljan sam Varteksom, klub je posložen, odlično i ozbiljno se trenira, i sredina je to za poželjeti za mladog igrača – zaključio je Mikičić.

(nk-varteks.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content