Dan Općine Jagodnjak obilježen uz 22. Kulinijadu: Pristiglo čak 111 uzoraka

Obilježavanje Dana Općine Jagodnjak ove je godine počelo u nedjelju (21.svibnja), svečanom sjednicom Općinskog vijeća i koncertom malih folkloraša, a u četvrtak(25. svibnja 2023. godine) je upriličen središnji dio proslave, već tradicionalna Kulinijada.

Na 22. Kulinijadu pristiglo je 111 uzoraka ovog jedinstvenog proizvoda, a pobjednici su OPG Barić i Matija Povoljnjak, oba s 93 od 100 mogućih bodova.

Program i natjecanja na Kulinijadi pratio je veliki broj mještana Jagodnjaka i susjednih naselja, sudionici natjecanja, proizvođači i ljubitelji kulina, kao i drugi gosti, a svima je dobrodošlicu poželjela općinska načelnica Danijela Mlinarević.

Dan Općine Jagodnjak nazočnima na Kulinijadi, kao i svim mještanima, čestitali su i zamjenici župana Josip Miletić i Radomir Čvarković, koji su potom sudjelovali i u dodjeli nagrada najboljim proizvođačima.

– Svim stanovnicima Općine Jagodnjak čestitam Dan njihove općine, a sudionicima natjecanja na izvrsnim proizvodima i održavanju ove tradicionalne manifestacije – rekao je zamjenik župana Josip Miletić te naglasio dobru suradnju Općine Jagodnjak i Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, tj, Foto:OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content