GŠ Jan Vlašimsky s prijateljima priredila glazbeni spektakl “Simfonija u mom gradu – rock edition”

Glazbenom manifestacijom „Simfonija u mom gradu – rock edition“, organizator događaja Glazbena škola Jana Vlašimskog iz Virovitice na najbolji način je zaokružila proslavu 137. godina postojanja i rada.

Učenici i djelatnici Glazbenih škola Jan Vlašimsky iz Virovitice s prijateljima Glazbenom školom Vatroslav Lisinski iz Bjelovara, Pjevačkim društvom „Rodoljub“ iz Virovitice majstorski su odradili dvosatni rock koncert i na najbolji mogući način publici pokazali što znaju. Pritom su dokazali da Rock and Roll ne poznaje granice te da je od pedesetih, kada je nastao, do dana današnjeg respektabilni glazbeni oblik koji se može podjednako dobro izvoditi na standardnim električnim instrumentima, kao i na puhačkim i gudačkim glazbalima te udaraljkama unutar simfonijskog orkestra.

Dirigenti Tomislav Vrabac iz Virovitice i Ivan Oškera iz Bjelovara, te vokalni solisti Sven Presečan Martina Đurđević, Antea Lukač i Anastazija Čičković, zajedno sa Rodoljubašima i orkestrom odlično su interpretirali rock standarde grupa Led Zeppelin, U 2, Toto, Queen, Tine Turner, Stinga, Robbie Williamsa, dok su polaznici Glazbene igraonice nadahnuto otpjevali poznatu pjesmu grupe Pink Floyd “Another Brick In The Wall“ koja je nastala u doba njihovih djedova i baka. 

Vrhunac ove manifestacije zasigurno je bila odlična i nadahnuta izvedba jedne od najcjenjenijih rock pjesama svih vremena „Bohemian Rhapsody“ britanske grupe Queen, a zajedno s izvođačima, pjesmu su popratili i glasovi brojnih Virovitičana koji se unatoč povremenoj kiši nisu udaljavali s mjesta ovog vrhunskog glazbenog događaja.

Zahvalu svim glazbenicima i posjetiteljima uputio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, ravnateljica škole iz Bjelovara Nevenka Presečan Arvay, kao i glavni organizator ovog kao i brojnih sličnih događaja prije njega, ravnatelj naše glazbene škole Damir Mihaljević koji je obećao još niz sličnih glazbenih poslastica. 

Na kraju koncerta, glazbenici su počastili posjetitelje s „Let Me Entertain You“ Robbija Williamsa i znakovitom „I Love Rock n Roll“ pjevačice Joan Jett i sastava Blackhearts. 

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content