Knjižnica i čitaonica Pitomača organizirala online promociju edukativne slikovnice za djecu „Otprljajmo more“ Mie Jozić

Jučer (srijeda) je putem Facebook stranice Knjižnice i čitaonice Pitomača održana online promocija edukativne slikovnice za djecu „Otprljajmo more“ autorice Mie Jozić.

Ovo je priča o djevojčici Lili koja živi u selu na obali mora. Obožavala je more i njihovu malu uvalu. Uvijek je maštala da će učiniti nešto važno i veliko.

– U slikovnici glavi lik je Lila koja susreće žalosnu školjku i odlučuje joj pomoći da ponovo bude sretna. U razgovoru s njom djevojčica saznaje da ju zapravo rastužuje to što je more jako prljavo i odlučuje organizirati akciju spašavanja, odnosno “otprljavanja” mora i plaže. U tu akciju se uključuju i njeni prijatelji, rodbina, ronioci, kako bi svi zajedno očistili smeće – kaže autorica.

Slikovnica služi i kao odličan alat u radionicama s djecom, jer na kraju slikovnice postoji kratak, interaktivni zadatak za koji moraju uključiti maštu.

– Ono što je posebno u ovoj slikovnici je, osim što je poučna, na kraju slikovnice ima jedan zadatak u kojem možete uključiti svoju maštu i svoju kreativnost i poslati mi svoje radove. Naravno, ovu slikovnicu možete posuditi u svojoj knjižnici, pa tako i u Knjižnici i čitaonici Pitomača. Ide nam ljeto, uživajte u moru, uživajte u suncu i uživajte u Lilinoj eko ljetnoj pustolovini – ističe autorica.

Slikovnica je napravljena s namjerom da kod malih čitača probudi ljubav prema knjigama i empatiju prema svim živim bićima. Edukativnog je karaktera, te namijenjena djeci i odraslima svih dobnih skupina, jer i odrasle ponekad treba podsjetiti koliko je briga o okolišu važna.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content