Dan Katoličke osnovne škole u Virovitici: Matko Celić prvi najučenik u povijesti škole

Bogatim programom u kojem su uz učenike i nastavnike nastupili i roditelji svečano je danas (ponedjeljak) proslavljen dan Katoličke osnovne škole u Virovitici. U uvodnoj riječi ravnatelj Ivan Mikolić zahvalio je svima na potpori radu škole, čiji je osnivač Požeška biskupija. Biskup msgr. dr. Antun Škvorčević pohvalio je rad ove mlade škole koja slavi 8. godinu postojanja i danas ispraća prvu generaciju učenika.

Uz požeškog biskupa, svečanosti su nazočili i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, brojni ravnatelji škola, ustanova, svećenici i gosti.    

Biskup msgr. dr. Antun Škvorčević zahvalio je roditeljima na povjerenju i izboru Katoličke škole prilikom upisa, za ljubav koju ugrađuju u djecu u svojim obiteljima, kao i potpori koju potom daju da njihova djeca s učiteljima “znaju tu ljubav svjedočiti kao najveću kreativnost.” 

-Škola nije tek učenje i znanje, ona je rast u ljudskosti, a kad se taj rast događa ne po našim, ljudskim mjerama, već po mjerama i vjeri Božjoj, onda je to najljepša škola – poručio je biskup, naglasivši kako sve nosi u molitvi i preporuča zaštitniku škole, svetom Ivanu Pavlu II.

Ravnatelj škole Ivan Mikolić proveo je okupljene kroz najvažnije događaje koji su obilježili rad ove školske godine, kroz niz zapaženih uspjeha, aktivnosti djece na području obrazovanja, umjetnosti, humanitarnog rada, sportskim uspjesima i brojnim postignućima. Potom je naglasio je važnost radova na proširenju kapaciteta škole i zahvalio roditeljima, nastavnicima i učenicima na razumijevanju jer su ovu školsku godinu, po prvi puta, prolazili kroz dvosmjenski rad.

-Zahvaljujući radovima, učenici će se već u rujnu vratiti u jednosmjensku nastavu i moći koristiti dograđeno, novo zapadno krilo škole, s novim učionicama i  specijaliziranim kabinetima i radionicama iz kemije, fizike, matematike i informatike. Ostvareno je to uz pomoć Požeške biskupije i projekta Ready-STEM-Grow. No, ono što bih posebno naglasio je ponos što ćemo danas, po prvi puta od osnutka, imati priliku nagraditi najučenike za njihov trud, rad, zalaganje i sve što su unijeli u svoje uspjehe tijekom školovanja. Ispraćamo prvu generaciju naših osmaša i ponosni smo na njih, njihove nastavnike i roditelje – naglasio je I. Mikolić.

kos nagradjeni

Katolička osnovna škola nagradila je učitelje jubilarce, za kontinuiran i uspješan rad i poseban doprinos u odgojnom i obrazovnom radu. Za 5 godina nagrađene su Marina Bulat, Martina Horvat i Mirela Marušić, a za 20 godina Viktorija Majstorović i Andrea Bobanac.

Škola je potom nagradila najučenike u dvije kategorije, sportaše i najučenika.

Zlatna najsportašica škole je Lucija Podravac, srebrna Mia Stanić, a brončana Hana Deskar i Matija Brozović.

Zlatni najsportaš škole je Marko Eškinja, srebrni Jakob Đebro, a brončani Roko Predragović.

Prvi najučenik Katoličke osnovne škole u povijesti je Matko Celić, srebrna je Klara Karnik, a brončana Rahela Drvenkar.

Na svečanosti su predstavljeni učenici koji su školu promovirali na nizu natjecanja i zapaženih uspjeha. Roditelji, bake, djedovi, prijatelji, uživali su u programu punom igrokaza, plesa, monologa, recitacija i drugom sadržaju koji su za njih pripremili učenici uz brigu i trud svojih mentora. Nakon svečanosti, u prostorima škole predstavila se učenička zadruga Navis, s ručno rađenim proizvodima učenika. U našoj fotogaleriji možete vidjeti djelić atmosfere. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content