IVANJE 2023. Nastavak bogate tradicije: Doznajte pobjednike ovogodišnje, 37. Moto alke u Špišić Bukovici

U sklopu obilježavanja Dana općine – Ivanja, jučer (subota) je u Špišić Bukovici održana tradicionalna, 37. po redu Moto alka.

Organizaciju ovog zabavnog i zanimljivog natjecanja koje je nastalo po uzoru na Sinjsku alku, te u kojem se sudionici umjesto na konjima, natječu na motorima, kao i prethodnih godina potpisuje MK “Alka” iz Špišić Bukovice.

Uoči 37. Moto alke održano je i 7. izdanje Moto alke za osobe s invaliditetom, a tko je ove godine bio najbolji i kako je bilo, pogledajte OVDJE.

Moto alka u Špišić Bukovici održava se od 1987. godine. Vozila se čak i za vrijeme Domovinskog rata, ali i pandemije koronavirusa, pa je sada već jasno da ‘ništa’ ne može zaustaviti ovu bogatu moto tradiciju.

Ljubitelji limenih vozila na dva kotača, uz svoje jureće ljubimce i uz mirnu ruku te dobru brzinu iskazali su vještine koje su i ove godine izmamile pljesak velikog broja nazočnih. Brojni natjecatelji okušali su svoju spretnost u kategorijama jednosjed i dvosjed.

-U klasi jednosjed, da bi rezultat bio valjan, mora se postići brzina od 35 do 45 kilometara na sat, dok je u klasi dvosjed potrebna brzina od 45 do 55 i naravno cilj je pogoditi alku, a tim bolje ako pogodite u samu sridu. Bitno je zadržati motor u ravnini, a najbitnije je imati oštro oko i mirnu ruku – naglasili su organizatori.

Iako je uvijek lijepo pobijediti, rezultati su bili u drugome planu. Važno je bilo dobro se zabaviti, kako natjecateljima, tako i svim posjetiteljima, no ipak ćemo navesti osvajače pehara i medalja.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja u klasi jednosjed je domaći ‘alkar’ Mihael Antolić. Drugi je bio Alen Krce (MK Bjelovar), a treći Ivan Mihelčić (MK Alka Špišić Bukovica).

Najskladniji i najspretniji par u klasi dvosjed bili su Krešimir Hečimović i Ivan Prepelec, drugo mjesto zauzeli su Ivan Švetak i Matej Ferenčić, a treće Ana i Alen Krce (MK Bjelovar).

Nakon 37. Moto alke i posvete motora, već tradicionalno održan je i defile ulicama Špišić Bukovice. Zavirite u fotogaleriju…

(www.icv.hr, ts, foto: I. Selci, B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content