Najmlađi službeno zatvorili ovogodišnju Picokijadu: Vrtićarci publici pokazali “Zakaj nam vele Picoki”

U sklopu Picokijade održano je 40-ak različitih povijesnih, kulturnih, folklornih, etnografskih, gastronomskih, sportskih i glazbenih programa. Brojni Đurđevčani i njihovi gosti tijekom tri dana uživali su i plesali uz hitove poznatih izvođača i bendova kod raznih ugostitelja te u hitovima Halida Bešlića, a večeras ih za kraj očekuje koncert Prljavog kazališta.

Službeno zatvaranje Picokijade započelo je povorkom sudionika Male Picokijade od Trga sv Jurja do utvrde Stari grad. Program Male Picokijade vodila je voditeljica Anđela Lenhard Antolin, a u prigodnom dijelu programa nastupio je i Dječji vrtić Bregunica iz Novog Virja.

Polaznici dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac i ove su godine pred oduševljenom publikom ispred utvrde Stari grad uprizorili Legendu pod nazivom Zakaj nam vele Picoki. Pjesmom i scenskim pokretom mali su Đurđevčani pokazali publici Zakaj nam vele Picoki, ali i to da se u Gradu Picoka tradicijska baština čuva i promiče od malih nogu.

“Mali” kapetan i “Veliki” kapetan Željko Kožarić-Mrvica vratili su ključeve Grada Đurđevca gradonačelniku Hrvoju Jančiju koji je rekao kako je jako zadovoljan ovogodišnjom Picokijadom, realizacijom i posjećenošću te zahvalio svim sponzorima, pokroviteljima i udrugama te pojedincima koji su pomogli u organizaciji ove najveće kulturne kontinentalne manifestacije.

Nastupe najmlađih sudionika Picokijade pratili su brojni roditelji, djedovi i bake.

U čast svečanog zatvaranja Udruga sv. Juraj priredila je topovsku kanonadu branitelja grada te tako oduševila i iznenadila sve okupljene.

I posljednji dan Picokijade bio je upotpunjen raznim kulturno zabavnim događanjima. Prijepodne je održana tradicionalna povorka aranžiranih kola Podravina od leta koja je publiku podsjetila na zaboravljene stare običaje, zanate, nošnje, radove i način života. Lovački dom Mičetinac bio je rezerviran za Lovački zestanek, natjecanje lovaca u gađanju na glinene golubove. Posjetitelji su i danas mogli uživati u domaćim proizvodima u sklopu Podravinoteke, a izabrani su i najljepši pevci Podravine.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content