Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Slatine: Plaćanje parkinga i dalje na snazi

Pod predsjedanjem Tome Tomića, jučer je u slatinskom Hrvatskom domu održana 12. sjednica Gradskog vijeća Slatine. Na ”aktualcu” su se, između ostalog, ponovo ”lomila koplja” oko već poznatih tema, plaćanja, odnosno neplaćanja parkiranja u Slatini, kao i ovogodišnje manifestacije ”Slatinsko ljeto”. U već poznatom ”folkloru”, za govornicom su se izmjenjivali vijećnici koji su postavljali pitanja, ali u raspravu su uključivali i oni vijećnici koji su smatrali da imaju što reći po tim pitanjima, tako da se ”aktualni sat” protegao na oko dva sata rasprave.

Na postavljana vijećnička pitanja s više/manje uspjeha odgovarali su gradonačelnik Denis Ostrošić, dogradonačelnik Ilija Nikolić, te pročelnici u Gradskoj upravi Krunoslav Šarabok i Marin Kokorić. Za sada, kako se moglo zaključiti, plaćanje parkinga i dalje je na snazi, a ”Slatinskog ljeta” neće biti, ako se u međuvremenu nešto ne promijeni.

Na ovoj, 12. sjednici Gradskog vijeća, osim spomenute dvije točke, raspravljalo se još na 14 točaka dnevnog reda (Razmatranje Izvješća o radu Zavičajnog muzeja Slatina za 2022. godinu, Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Razmatranje i usvajanje Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Slatine za 2022. godinu, Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o raspodjeli rezultata Proračuna Grada Slatine iz 2022. godine u 2023. godini, Razmatranje prijedloga Izvješća o izvršenju Programa građenja komunalne infrastrukture na području Grada Slatine u 2022. godini, Razmatranje prijedloga Izvješća o izvršenju programa korištenja sredstava naknade za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada na području Grada Slatine u 2022. godini, Razmatranje prijedloga Izvješća o korištenju sredstava od prodaje, zakupa i koncesije poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Slatine u 2022. godini, Razmatranje prijedloga Izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Slatine u 2022. godini, Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o donošenju Strategije upravljanja imovinom na području Grada Slatine od 2023. do 2026. godine, Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o odabiru pravne osobe s kojom će se zaključiti ugovor o skloništu za životinje za područje Grada Slatine, Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o donošenju Strategije zelene urbane obnove Grada Slatine, Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o davanju suglasnosti gradonačelniku Grada Slatine za potpisivanje Sporazuma, Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o isknjižavanju iz bilance Grada Slatine sumnjivih i spornih potraživanja, Razmatranje Analize Izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Slatine za 2021.godinu), a za kraj je ostavljena točka Pitanja i prijedlozi.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content