Održana skupština Udruge MHU općine Suhopolje: Za novog predsjednika izabran Zvonko Pipić

U četvrtak, 15. lipnja u Suhopolju održana je izvještajno – zborna skupština Udruge Matice hrvatskih umirovljenika općine Suhopolje.

Nakon utvrđivanja kvoruma i dnevnog reda predsjednica Tugomila Jelena Reder podnijela je izvješće o radu, financijsko izvješće i izvjese Nadzornog odbora za 2022. godinu.

Udruga je u svom radu naglasak stavila na zajednička druženja te obilazak slabije pokretnih i bolesnih članova. Uspostavljena je odlična suradnja sa susjednim udrugama umirovljenika s kojima se odlazilo na zajednička druženja, a sudjelovali su i na brojnim manifestacijama, koje je organizirala općina Suhopolje. Sva izvješća su jednoglasno usvojena.

Zbog isteka mandata razriješena su sva tijela i vodeće osobe Udruge. Za novog predsjednika izabran je Zvonko Pipić, a dosadašnja predsjednica Tugomila Jelena Reder izabana je za zamjenicu predsjednika. Tajnica je ostala Kata Šantavec, a blagajnica Vesna Režić.

Uz njih, u Izvršni odbor su izabrani: Anton Juran, Vladimir Rajković, Mato Slabinac, Anica Vuzem i Marko Španić. Nadzorni odbor čine: Zdravko Biondić, Zlata Saraga i Sovjetka Dan.
Plan rada i financijski plan za 2023. godinu iznijela je dosadašnja predsjednica Tugomila Jelena Reder.

U planu rada predviđeno je još čvršće povezivanje s drugim udruga umirovljenika na području Virovitičko-podravske županije, ali i šire. Plan rada i financijski plan usvojeni su jednoglasno.

S nekoliko rečenica predstavio se novi predsjednik Zvonko Pipić.

– Odnedavno sam umirovljenik i na poziv dosadašnje predsjednice odlučio sam preuzeti mjesto predsjednika. I dalje sam dosta aktivan, ali vjerujem da ću uz svoje suradnike pronaći dovoljno vremena i uspješno voditi udrugu. Želio bih da ovo bude udruga umirovljenika s najviše stogodišnjaka te da ja budem među njima – zaključio je Zvonko Pipić.

Skupštinu i rad udruge pozdravili su gosti: općinski načelnik Goran Doležal, predsjednik općinskog vijeća Marijan Brlek i predsjednik Matice umirovljenički udruga Virovitičko- podravske županije Antun Han.

Načelnik Goran Doležal najavio je veliku novost za Udrugu.

– Do dana općine Suhopolje, odnosno blagdana Velike Gospe dobit ćete ključeve novih prostorija, koje će Udruga umirovljenika koristiti, riječ je o bivšem prostoru knjižnice. Siguran sam da će time vaš rad i naša međusobna suradnja biti još bolji – između ostalog naglasio je Goran Doležal.

Na kraju su Ivan Čorko i Sovjeka Dan dosadašnjoj predsjednici Tugomili Jeleni Reder uručili prigodne darove, kao znak zahvale za dosadašnji rad.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content