Okrugli stol: Dogovorena suradnja i prijava zajedničkih projekata Grada Đurđevca i Zavoda Burja iz Slovenije

U okviru mobilnosti programa Erasmus+ djelatnici Zavoda Burja iz Slovenije posjetili su Grad Đurđevac gdje su ih ispred Grada primili gradonačelnik Hrvoje Janči, Silvija Lukačin, pročelnica Upravnog odjela za razvojne projekte te Martin Mahović, voditelj Odsjeka za javnu nabavu.

Gradonačelnik Janči pozdravio je goste te im je poželio dobrodošlicu u Đurđevac.

– I Grad Đurđevac i Zavod Burja provode brojne projekte te je ovo odlična prilika za međusobno povezivanje i pripremu za prijavu zajedničkih projekata. Ovo je samo nastavak suradnje s Hrvatima u Sloveniji, a koja je zapravo započela Karavanom prijateljstva iz Ljubljane – rekao je gradonačelnik.

Na radnom sastanku djelatnici Zavoda Burje i domaćini razmijenili su iskustva, primjere dobre prakse te metodologije rada.

Zavod Burja je nevladina organizacija iz Slovenije koja se bavi ranjivim skupinama, ponajviše doseljenicima naroda bivše Jugoslavije koji žive i rade u Republici Sloveniji. U tu svrhu provode cijeli niz različitih aktivnosti, od organizacije kulturnih događaja do organizacije neformalnog obrazovanja mladih i odraslih na području kulture.

Da bi unapredili znanja, vještine i kompetencije svog nastavnog osoblja i ciljnih skupina, umrežavaju se sa različitim organizacijama u svojoj zemlji, regiji i Europi. Akreditirana su organizacija programa Erasmus+ na području obrazovanja odraslih pa u tu svrhu organiziraju razne radno – studijske posjete sa svojim partnerima.

Tokom njihove posjete Grad Đurđevac je organizirao i okrugli stol u Gradskoj knjižnici na kojem su sudjelovali predstavnici gradskih ustanova te udruga civilnog društva s područja grada. Između ostalog, gosti su obišli novu zgradu Udruge Mali princ, Muzej u Starom gradu te multimedijski Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

Predstavnici Zavoda Burja su se zahvalili domaćinima na ugodnom boravku te izrazili želju za unapređenjem osuradnje. Također, iskazali su veliki interes da sa različitim organizacijama Grada Đurđevca zajedno rade na dugoročnim projektima u okviru različitih europskih programa.

(djurdjevac.hr)

Okrugli stol: dogovorena suradnja i prijava zajedničkih projekata Grada Đurđevca i Zavoda Burja iz Slovenije

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content