Općina Suhopolje: U tijeku podjela rješenja o komunalnoj naknadi

Na području općine Suhopolje u tijeku je podjela rješenja o komunalnoj naknadi koje je donio Jedinstveni upravni odjel Općine Suhopolje. U sklopu rješenja, mještanima su uručene i uplatnice na kojima se nalaze objedinjeni iznosi za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda.

Prema Odluci o komunalnoj naknadi, donesenoj od strane Općinskog vijeća 14. prosinca 2018. godine, odredila su se naselja na području općine Suhopolje na kojima se plaća komunalna naknada, i to na način da se ista naplaćuje za: stambeni prostor, garažni prostor, poslovni prostor, građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti te građevinsko zemljište koje se ne koristi.

Komunalna naknada plaća se za izračun neto korisne površine stambenog, garažnog ili poslovnog prostora, dok se visina komunalne naknade određuje ovisno o lokaciji nekretnine, odnosno zoni u kojoj se nalazi i vrsti nekretnine. Iznos komunalne naknade po četvornom metru (m2) korisne površine nekretnine utvrđuje se množenjem koeficijenta zone, koeficijenta namjene i vrijednosti boda komunalne naknade. Područje zona u kojima se naplaćuje komunalna naknada određuju se s obzirom na uređenost i opremljenost područja komunalnom infrastrukturom.

– Rješenje o komunalnoj naknadi donosi Jedinstveni upravni odjel Općine Suhopolje sukladno odredbama Odluke o komunalnoj naknadi, a svi mještani, ukoliko smatraju da Rješenje koje im je dostavljeno nije ispravno, ili smatraju da imaju osnove za umanjenje iste, ili osnove za oslobađanje plaćanja komunalne naknade trebaju dostaviti Zahtjev za oslobađanjem plaćanja komunalne naknade, odnosno  žalbu na rješenje, kako bi se isto razmotrilo i ukoliko ima osnove, usvojilo – kažu iz Općine.

Svi mještani svoje zahtjeve mogu dostaviti osobno na adresu općine Suhopolje, Trg sv. Terezije 10, svakim radnim danom od 8 do 14 sati. Zahtjeve i predložak žalbe možete preuzeti OVDJE.

(www.icv.hr, suhopolje.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content