Osnovna škola Vladimir Nazor Nova Bukovica proslavu Dana škole nastavila Utrkom trkača učitelja Virovitičko-podravske županije

Proslava Dana škole i jubilarnih obljetnica, u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Nova Bukovica nastavljena je danas (petak) Utrkom trkača učitelja Virovitičko-podravske županije. Na ovoj rekreativnoj utrci od matične škole u Novoj Bukovici do Područne škole u Miljevcima u dužini od 5 km sudjelovalo je 17 sudionika iz 10 škola: OŠ Mikleuš, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Zdenci, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, OŠ “Davorin Trstenjak” Čađavica, Oš Josipa Kozarca Slatina, OŠ Eugena Kumičića Slatina i domaćini, OŠ Vladimir Nazor iz Nove Bukovice.

– Osim rekreativaca, bio je tu i renomirani predstavnik atletske zajednice – jedan od najstarijih trkača maratonaca na našem području Zlatko Milošević kao bivši učenik novobukovačke škole, ali i Doroteja Santi, najbolja slatinska atletičarka uz poznatog triatlonca “Ironmana” Zlatka Šantića i najbržeg vjeroučitelja u županiji Marjana Ostrogonca, dok su našu školu predstavljale učiteljica TZK Monika Maravić Prašnički i Lareta Žubrinić- poručili su iz OŠ Vladimir Nazor.

Sve trkače, učenike i djelatnike škole pozdravila je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić te je čestitala Dan škole, a trkačima uspješnu i lijepu utrku. Budući da se ovom aktivnošću učenike škole željelo potaknuti i usmjeriti na zdrav način života, brigu za tjelesno zdravlje, boravak u prirodi i bavljenje sportom, učenici škole imali su veliku ulogu u organizaciji utrke i pripremi poklona za goste trkače: izradom platnenih vrećica s logom škole, personaliziranih startnih brojeva, podjelom startnih paketa i medalja te nagrada. Učenici predmetne nastave također su sudjelovali u utrci do nogometnog igrališta, a učenici razredne nastave bili su najrevniji i najglasniji navijači, posebno za pobjednike.

Prvo mjesto danas je osvojila Doroteja Snati iz OŠ IBM Virovitica, drugo je zauzela Tomislava Medved iz OŠ Eugena Kumičića Slatina, a treće Dejan Poje iz slatinske Osnovne škole Augusta Cesarca.

– Ovim putem zahvaljujemo predstavnicima Vijeća roditelja na organizaciji bogatih okrjepnih stanica u Novoj Bukovici i Breziku te veselom dočeku načelnika Općine Tomislava Bračuna, kao i djelatnicima škole na sveukupnoj organizaciji događaja. Veliko hvala ide sponzorima koji su svojim donacijama osigurali trkačima bogate startne pakete i nagrade, a Policijskoj postaji Slatina na sigurnosti u prometu- zaključili su iz OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica.

(www.icv.hr, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica, foto: D. Jukić, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content