Središnji državni ured za demografiju i mlade: Gradu Virovitici odobrena sredstva za Dječji vrtić Cvrčak

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić uručila je Ugovore financijske potpore jedinicama lokalne samouprave usmjerene projektima poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima.

– Ulaganje u dječje vrtiće i djecu je ulaganje u našu budućnost- istaknula je Josić.

Podijeljeni su ugovori u vrijednosti 2.654.456,00 eura (19.999.998,73 kuna) za 126 jedinica lokalne samouprave diljem Republike Hrvatske.

Među odobrenim projektima je i projekt Grada Virovitice, a odnosi se na ulaganje u objekt Dječjeg vrtića Crvčak Virovitica. Ugovor je preuzeo gradonačelnik Ivica Kirin.

Vrijednost projekta je 33.150,00 eura, a u sklopu istog Grad planira kod Zgrade 2 Dječjeg vrtića, na Trgu dr. Ante Starčevića, ukloniti postojeća stara i dotrajala igrala te ih zamijeniti novima.

Postojeća igrala su dotrajala i nesigurna, odnosno nefunkcionalna, što za djecu predstavlja opasnost. Ulaganjem u vrtićki objekt, odnosno u nova igrala, doprinijelo bi se poboljšanju materijalnih uvjeta, kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Središnji državni ured za demografiju i mlade kontinuirano pruža potporu općinama i gradovima kroz razne mjere i projekte, s ciljem smanjivanja regionalnih nejednakosti u dostupnosti i cijeni dječjih vrtića.

Nastavljajući na projekte koje provodi Središnji državni ured za demografiju i mlade, državna tajnica Josić istaknula je i sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti predviđena za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova. Prvi poziv bio je težak skoro 170 milijuna eura, dok drugi, aktualni poziv iznosi 45 milijuna eura.

Državna tajnica Josić zahvalila se čelnicima jedinica lokalne samouprave na njihovom radu te je naglasila da će im Središnji državni ured za demografiju i mlade uvijek biti podrška.

(virovitica.hr, demografijaimladi.gov.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content