U Saboru je održana sjednica Odbora za obitelj, mlade i sport: Nazočila joj županijska pročelnica Martina Bunić

U Saboru je u četvrtak održana tematska sjednica Odbora za obitelj, mlade i sport posvećena pitanju sportske infrastrukture u Hrvatskoj. Na sjednici se povela rasprava o investicijskom održavanju, kao i strateškom planiranju izgradnje sportske infrastrukture koja otvara neiskorištene mogućnosti važne za budućnost i nove generacije te cijele sportske zajednice.

Uz saborske zastupnike, u radu sjednice sudjelovali su potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Morana Paliković Gruden, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore (HGK) i savjetnica HOO-a za infrastrukturu Mirjana Čagalj, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Mario Baić, voditeljica Radne skupine za obrazovanje i kulturu Hrvatske zajednice županija i pročelnica za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić, iz Ureda za obrazovanje, sport i mlade grada Zagreba Štefica Mihalic, zamjenik Osječko-baranjskog župana Josip Miletić te gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Predstavnica Hrvatske zajednice županija Martina Bunić govorila je o stanju sportskih objekata u Virovitičko-podravskoj županiji odakle dolazi.

– Od svih naših matičnih škola, samo u jednoj nema sportske dvorane – kazala je i istaknula kako je virovitička multifunkcionalna dvorana Viroexpo, koja je izgrađena kroz razvojni program za Slavoniju, Baranju i Srijem, svaku večer puna i odlično iskorištena.

Na tematskoj sjednici raspravljalo se i o važnosti izgradnje nacionalnih centara za cjelovitu pripremu sportaša te o važnosti povećanja sati tjelesnog odgoja u osnovnim školama kroz cjelodnevnu nastavu.

(sabor.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content