Vatrogasci VZO Špišić Bukovica uspješno obavili pokaznu vježbu simulacije požara na „Kući čaja“

Svoj obol višednevnom obilježavanju Dana općine Špišić Bukovica dali su i vatrogasci, operativni članovi Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica.

Tim povodom u četvrtak su izveli zajedničku operativnu vježbu gašenja požara na „Kući čaja“ u Špišić Bukovici, te gašenje požara na pratećim objektima pod pretpostavkom da se požar proširio. Osim toga obavljen je i postupak spašavanja unesrećenih iz unutarnjeg prostora koristeći postupak unutrašnje navale, te spašavanje unesrećenih pomoću vatrogasnih auto ljestava.

Voditelj vježbe u kojoj je sudjelovalo pedesetak vatrogasaca s vozilima bio je zapovjednik VZO Špišić Bukovica Zdravko Pokupić koji je objasnio razlog ove vatrogasne vježbe.

– Svaki put povodom Dana naše općine mještanima i ostalim posjetiteljima izvedemo pokaznu vatrogasnu vježbu. Ovaj puta smo za požarište odabrali „Kuću čaja“ jer po našem mišljenju ta je zgrada u kategoriji mogućnosti visokog požarnog opterećenja najvećim dijelom zbog toga što je izgrađena uglavnom drvenom građom. Također smo išli s pretpostavkom da se požar proširio i na obližnje objekte i u skladu toga smo i postupili. Vježbu smo započeli uzbunjivanjem operativne postrojbe putem našeg Županijskog vatrogasnog centra 193 koji je slijedom toga „podizao“ vatrogasne postrojbe iz DVD-a Špišić Bukovica, Vukosavljevica, Okrugljača i Bušetina koje su izašle na teren i obavile svoju zadaću. Vježba je obavljena uspješno i držim da su naši vatrogasci pokazali spremnost u gašenju takve vrste požara – rekao je na kraju vježbe Zdravko Pokupić.

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content