Velika količina kiše u kratkom vremenu pala na istoku VPŽ: Poplavile ulice i dvorišta

Jučer (nedjelja) oko 13 sati započeo je veliki pljusak na istoku Virovitičko-podravske županije koji je trajao više od sat vremena. Velike količine kiše prouzročile su poplave od Orahovice do Nove Bukovice, a ponegdje i u ostatku županije.

Posebno teško bilo je na području Orahovice. Najviše je stradao donji dio grada ili kako ga Orahovčani najbolje poznaju kao Doljani. U tom dijelu plivala su dvorišta, pješačka staza i kolnik, a naravno podrumi i garaže bili su prepuni vode. Na teren su odmah izašli orahovački vatrogasci, prometnica je bila zatvorena, a kada se kiša smirila sve se povuklo, ali trag je itekako ostao. Nadalje, u samom središtu Orahovice voda se slila s brda Albus odnijela dio ceste u Ulici Odvojak Zrinskih i Frankopana te poplavila pješačku zonu, trgovinu i poljoprivrednu ljekarnu. Dojave su stigle i o punim podrumima u prigradskom naselju Duzluk te poplavljenim njivama, dvorištima i stazama u Novoj i Staroj Jošavi te Crkvarima, uglavnom kada se sve zbroji štete su velike.

– Nemamo mira i dalje. Nakon tuče koja nas je pogodila sada još i ovo. Uspjeli smo sve u kratko vrijeme sanirati zahvaljujući brzim reakcijama naših vatrogasaca i djelatnika Cestinga. Nažalost, protiv prirode se ne može, i ovoga puta ići ćemo prema Županiji tražiti elementarnu nepogodu i pokušati što više pomoći našim sugrađanima koji su najviše stradali – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister. 

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content