BOR-ovci Petra i Mario Klemen te Antonio Vidović sudjelovali na jednom od najtežih i najvećih biciklističkih maratona u Europi, utrci “Salzkammergut Trophy 2023.”

Članovi BK BOR, Petra i Mario Klemen te Antonio Vidović, sudjelovali su na jednom od najtežih i najvećih brdsko biciklističkih maratona u Europi, utrci “Salzkammergut Trophy 2023”. Ova maratonska MTB utrka prošle je godine obilježila 25. obljetnicu, a od njezinog osnutka odvozilo ju je više od 70 tisuća biciklista.

26. izdanje utrke održano je pak prije dva tjedna, a ukupno je sudjelovalo preko četiri tisuće natjecatelja iz cijelog svijeta.

U tri dana, koliko traje ovaj događaj, vozači su mogli odabrati nastup na jednoj od sedam staza maratona u dužinama od 22 do 211 kilometara, te downhill i maraton na monociklu. Svaka od tih staza ima svoje vrijeme starta i neke startaju iz okolnih mjesta, ali sve imaju cilj u Bad Goisernu.

Petra i Mario Klemen, višegodišnji i uspješni članovi BK BOR, ambiciozno su za prvi put odabrali zahtjevnu C stazu duljine 80 kilometara s ukupno 2400 metara uspona. Petra je stazu odvozila za 6 sati i 59 minuta što joj je bilo dovoljno za 30. mjesto u kategoriji žena, dok je Mario stazu odvozio u vremenu od 6 sati i 15 minuta te je zauzeo 222. mjesto u kategoriji muškaraca.

Antonio Vidović odabrao je ekstremniju B stazu dužine 120 kilometara i ukupno 4000 metara uspona, ali je radi tehničkih poteškoća bio prisiljen odustati od ovog zahtjevnog izazova, iako ga je već u prethodnim godinama više puta uspješno svladao.

Osim prekrasnih krajolika austrijske pokrajine Salzkammer, neodoljiv Hallstatt, pogled na glečere i okolne planine u kojima su uživali natjecatelji, valja napomenuti da se u sklopu same utrke, od 14. do 16. srpnja, održao i biciklistički sajam na kojem su natjecatelji mogli pogledati novitete, kupiti opremu i odjeću te se voziti helikopterom.

(www.icv.hr, pk, foto: P. Klemen)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content