Orahovica: Memorijalnim boćarskim turnirom prijatelji, suborci i sportaši sjećaju se Damira Hornunga

U organizaciji Boćarskog kluba Doljani danas (subota) traje 17. Memorijalni boćarski turnir ”Damir Hornung” u čast poginulom hrvatskom branitelju koji je 7. srpnja 1991. godine u Tenji položio život na oltar Domovine. Na turniru sudjeluje osam ekipa: Dalmatinac Bukvik, Smrik Golobrdci, WELS Velimirovac, Lipik, Župa Dubrovačka Dubrovnik, Tenja, HVIDR-a Orahovica i domaćin Doljani.                        

Turnir je započeo odavanjem počasti kod njegove spomen biste na Trgu u donjem dijelu grada Orahovice. Uz obitelj Hornung i gradonačelnika Sašu Ristera, počast hrvatskom branitelju dao je i izaslanik gradonačelnika grada Našica Krešimira Kašube, Alan Šikić,  predsjednik ZŠU grada Antun Grabovac te predstavnici kluba sudionika.

Na otvorenju turnira u ime kluba organizatora nazočnima se obratio Miroslav Matek koji je zahvalio svim ekipama na dolasku, osobito prijateljima iz Dubrovnika, Župe Dubrovačke, koja je i ove godine prošla dalek put da bide dio ovog sportskog događaja. 

– Ponosni smo što već 17. godinu Memorijal posvećujemo našem Damiru Hornungu, kao i  svim našim umrlim igračima i članovima – rekao je M. Matek. 

Mamorijal Damir Hornung 6

Jedan od pokrovitelja turnira je i Zajednica športskih udruga grada. Predsjednik Antun Grabovac: zahvalio je organizatorima na angažmanu i podsjetio kako je uz svog ratnog prijatelja Franju Jusupa Damir Hornung bio prva žrtva bivše općine Orahovice u Domovinskom ratu.

-Ovaj mladić je bio pošten i primjeran, a prije svega veliki domoljub koji se među prvima prijavio i svojim životom stao na branik domovine. Hvala svim ekipama koje svake godine dolaze na ovaj turnir i tako zajedno činimo sve da se ime ovog heroja nikada ne zaboravi – rekao je Grabovac.

Turnir je otvorio gradonačelnik Orahovice Saša Rister, dan nakon obljetnice pogibje D. Hornunga i F. Jusupa. 

Memorijali scaled

-Jučer smo se na dan poklonili njima i njihovoj žrtvi na grobnim mjestima, a danas je lijepo je biti na ovakvom turniru, koji daje poseban doprinos sjećanju na veličinu i hrabrost ovog našeg heroja. Hvala Boćarskom klubu Doljani na želji i trudu u organizaciji ovog memorijala i neka je Damiru i svim poginulim hrvatskim braniteljima vječna slava i hvala – rekao je.  

Riječi zahvale svima u ime obitelji Hornung, uputio je Mario, brat poginulog Damira. 

-Teško mi je danas bilo što reći. Naša obitelj je zahvalna svima koji se prisjete našeg Damira, a Boćarski klub Doljani već 17 godina organizira turnir, na čemu im od srca hvala, kao i svima koji pomažu da se turnir održi tako Damirovo ime i žrtva nikada ne zaborave  – rekao je Mario Hornung. (www.icv.hr, vg) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content