U 48 sati čak pet naleta na divlje životinje na području Virovitičko-podravske županije: Policija poslala upozorenje vozačima

U protekla dva dana na području Policijske uprave virovitičko-podravske zabilježeno je pet naleta na divlje životinje. Tri naleta su se dogodila na području Policijske postaje Orahovica, a dva na području Policijske postaje Virovitica, izvijestili su iz PU virovitičko-podravske.

– U četiri naleta na divlje životinje, koja su se dogodila u noćnim satima, po izjavama vozača na kolnik su iz putnog kanala istrčale divlje svinje, dok je u jednom događaju na kolnik istrčao divlji zec – kažu iz policije i ističu kako u nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. 
 
– Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u noćnim satima te na dionicama cesta nakon prometnih znakova upozorenja divljač na cesti, jer su na tim područjima učestale migracije divljači. Prilagodite brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti u cilju pravovremenog uočavanja životinja te reagiranja i izbjegavanja naleta na iste – kažu iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content