Bolja pristupačnost za osobe s invaliditetom: U Brlićima u pogon puštena koso podizna platforma

U gradskim školama i vrtićima u tijeku su pripreme za početak nove školske godine. Stižu udžbenici i radni materijali, završava se s radovima… Radno je i u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić gdje je u pogon puštena koso podizna platforma. Platforma je postavljena na ulazu u krilo u kojem se odvija razredna nastava, a obišli su je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin s pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom te ravnateljem škole Ivicom Tomljanovićem.

Radi se o projektu rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Vrijednost radova, koje je izvela tvrtka Dizala Đurčević d.o.o., iznosi 14.500 eura. Projekt sufinancira Ministarstvo hrvatskih branitelja u iznosu od 13.272,28 eura, dok će preostali dio troškova pokriti Grad Virovitica.

Koso podizne platforme jednostavno su i ekonomično rješenje za prijevoz osoba u invalidskim kolicima koje osigurava mobilnost bez potrebe za premještanjem.

– Ovo je nastavak priče o socijalnoj osjetljivosti naše ustanove budući da već imamo dizalo koje je u pogonu od 2018. godine. Zahvaljujući suradnji s osnivačem trudimo se pokriti potrebe svih sudionika našega društva, a iznimno mi je drago što će se još više olakšati kretanje našom školom onim učenicima i osobama kojima je to potrebno – rekao je ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović.

20230822 103348
foto: Grad Virovitica

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content