HPD “Papuk” Virovitica domaćin je 71. Dana Slavonskih planinara: Doznajte detalje

Planinari iz Slavonije odavno njeguju svoje regionalne veze, posebice na tradicionalnim godišnjim okupljanjima. Jednom godišnje, uvijek kod drugog domaćina, sastajali su se tako još od davne 1930. godine. Kontinuitet su ometali vanjski utjecaji: ratovi, nesigurna stanja, i pandemije. Nazivi su se mijenjali (sletovi, susreti, dani…), ali temeljni sadržaj nije. Udruga Slavonski planinari skrbi o održavanju kontinuiteta Dana slavonskih planinara, a domaćinstvo je povjereno HPD-u “Papuk” iz Virovitice koji će biti domaćin 71. Dana Slavonskih planinara.

Biti će to ujedno prilika za obilježavanje 95 godina organiziranog planinarstva u Virovitici, te 18. virovitički susret planinara. Manifestacija će se održati u nedjelju 10. rujna s početkom u 9 sati kod mjesnog doma u Svetom Đurađu.

U 9:30 predviđen je polazak na planinarske staze i šetnicu. Staze su podijeljene na dvije dužine. Prva staza odnosi se na relaciju mjesni dom – dionica Virovitičkih vidika – Šareni mostovi – Cipovi – Paulov izvor – 1. ribnjak – a.c. do mjesnog doma, dužina je oko 12 kilometara, a na stazi je predviđen boravak od 4 sata.

Druga staza je mjesni dom – Virovitički vidici – mjesni dom, dužine oko 10 kilometara uz predviđen boravak oko 3,5 sata.

Šetnica za građane biti će nerazvrstana cesta od mjesnog doma Sveti Đurađ do 1. Virovitičkog ribnjaka i povratak istim putem.

Od 12 sati posjetitelje očekuje glazbeno-zabavni sadržaj, igre iznenađenja i predstavljanje lokalnih udruga i OPG-a, za 13 sati predviđen je ručak, a od 14 sati dodjela priznanja Slavonski planinari “Kamilo Firinger” za obilaznike Slavonskog planinarskog puta, te zahvalnice na sudjelovanju na Danu Slavonskih planinara i podjela prigodnih nagrada. Službeno zatvaranje manifestacije biti će oko 16 sati.

Da nitko ne zaluta stazama i šetnicom pobrinut će se licencirano vodiči iz HPD “Papuk”, članovi Stanice planinarskih vodiča Slavonija, za sigurnost na stazama i manifestaciji brine HGSS Stanica Orahovica, dok će za glazbeni dio programa biti zadužen Glory days revival band iz Siska. Društvo za sport i rekreaciju Podrgorje, uz podršku Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Virovitičko-podravske županije organizirati će igre iznenađenja, za opuštanje i odmor uz knjigu brinuti će Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, a za info punkt o Slavonskom planinarskom putu i drugim slavonskim planinarskim obilaznicama udruga “Slavonski planinari”.

Pozivnica 1

(www.icv.hr, HPD “Papuk” Virovitica)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content