Jurio traktorom: Pijan i drogiran gotovo naletio na pješake, zaustavio ga rasvjetni stup

Nesvakidašnja nesreća koja se u centru Virovitice dogodila u subotu, 12. kolovoza oko 20 sati i o kojoj se još uvijek priča, dobila je objašnjenje u vidu policijskog izvješća koje je rasvjetlilo pitanje kako se traktor uopće našao zabijen u – stup.

Naime, ispada kako je muškarac (29) tu subotu navečer prekršio sve što se prekršiti moglo te da je samo puka sreća spasila i njega, ali i brojne prolaznike, vozače i bicikliste da se nesreća koja je završila tek materijalnom štetom ne pretvori u pravu tragediju. 

Jer, policija je izvijestila kako je muškarac traktorom upravljao “i prije prije stjecanja prava na upravljanje. Osim što je kod njega utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,08 g/kg, rezultat preliminarnog testiranja na prisustvo droge u organizmu je bio pozitivan” – stoji u policijskom priopćenju.

Ujedno, nesreća se dogodila na mjestu na kojem traktori inače ne smiju na prometnicu, a policija je izvijestila kako se vozač traktora pješačkom prijelazu kod kružnog toka na križanju Trga bana Josipa Jelačića i Trga kralja Tomislava približavao prevelikom brzinom, zbog koje se nije mogao na vrijeme zaustaviti i propustiti “veći broj pješaka koji su u tom trenu bili na pješačkom prijelazu”. 

-U izbjegavanju naleta na pješake traktorom je skrenuo u lijevu stranu, prešao preko prometnog otoka, udarivši pritom u metalni nosač prometnog znaka koji je oštetio. Nastavio je potom vožnju preko prometne trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera i pješačkog prijelaza. Tada je prednjim dijelom traktora udario u metalni nosač stupa javne rasvjete na zelenoj površini, kojega je također oštetio i tek se tu zaustavio- doznajemo iz policijskog priopćenja. Policija je vozača uhitila i slijedi mu sudski epilog cijelog slučaja. (www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content