Nesreću u Pitomači prouzročio 22-godišnjak pod utjecajem alkohola, 49-godišnjak u sudaru zadobio ozljede opasne po život

Policija je objavila okolnosti jučerašnje (srijeda) prometne nesreće koja se dogodila oko 19 sati u Pitomači, a u kojoj je 49-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. 

Prometnu nesreću je prouzročio 22-godišnji mladi vozač, koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu i upravljao je pod utjecajem alkohola u utvrđenoj koncentraciji od 1,91 g/kg. Do nesreće je došlo kada je osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, na raskrižju oduzeo prednost prolaska 49-godišnjaku koji je naišao osobnim automobilom.

– U prometnoj nesreći 49–godišnjak, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, zadobio je teške tjelesne ozljede te je kod njega utvrđena koncentracija od 0,29 g/kg alkohola u organizmu. Mladi vozač, 22–godišnjak je uhićen zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Po završetku kriminalističkog istraživanja biti će podnesena adekvatna pismena – izvijestili su iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content