Pretkolo SuperSport Hrvatskog kupa: Autobus pun igrača i navijača Pitomače putuje u Dugo Selo, trener Presečan vjeruje u prolazak

Nogometaši Pitomače proteklog su vikenda u 2. kolu 3. nogometne lige Sjever odigrali “atomsku” utakmicu kontra varaždinskog Varteksa u kojoj su, pred više od 500 gledatelja, remizirali rezultatom 2:2, ali vremena za potpuni oporavak nema, jer Presečanov “stroj” već danas (utorak) putuje u Zagrebačku županiju, u Dugo Selo, gdje će protiv istoimenog domaćina odigrati susret pretkola SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Prošlosezonski osvajači Županijskog nogometnog kupa VPŽ odradili su kvalitetne pripreme, ciljano se pojačali, dodatno pomladili sastav i u novu ligašku sezonu startali pobjedom u Kotoribi i već spomenutim remijem protiv “Bumbara”.

Prema riječima trenera Ivana Presečana, izuzetno respektiraju sutrašnjeg protivnika koji se natječe u višem rangu natjecanja, ali putuju s nadom u pobjedu i prolazak u 1/16 finala Hrvatskog kupa, kako bi svojim navijačima ponovno priredili nogometni spektakl kakav je bio onaj kada je na Gmanju prije dvije godine gostovao prvoligaš Rijeka.

-Čeka nas izuzetno jak suparnik koji se ovog ljeta dodatno pojačao i ima velike ambicije u novoj sezoni. Mi respektiramo naše domaćine, ali smo uvjereni u svoje kvalitete i vjerujemo da uz dobru igru možemo proći dalje. Prošlih sezona smo nebrojeno puta pokazali da možemo igrati u gostima potpuno opušteno i bez ikakvih opterećenja, pa se nadam da će tako biti i ovog puta – optimističan je trener Pitomače.

Protivnik Pitomačana natječe se u SuperSport Drugoj NL, a nakon dva odigrana kola na svom kontu ima bod. U prvom kolu momčad iz Dugog Sela remizirala je na Krku s tamošnjim drugoligašem (1:1), dok je u drugom kolu, proteklog vikenda, minimalno izgubila protiv Opatije (0:1).

Trebala bi ovo biti dobra utakmica u odličnoj atmosferi ne samo domaćih, već i brojnih gostujućih navijača koji autobusom putuju u Dugo Selo i koji će sigurno biti 12. igrač Pitomačana u ovom susretu.

Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Dugom Selu s početkom u 16:30 sati. Sudačka četvorka dolazi iz Zagreba. Glavni sudac je Goran Pečarić, pomoćnici su Anto Marić i Josip Bošnjak, a četvrta sutkinja Sabina Bolić. Delegat je Željko Podrug (Zagreb), a kontrolor suđenja Tomislav Kučina (Sveti Ivan Žabno).

Ranije su svoj susret u Labinu odigrali Rudar i Zagora, a slavili su gosti rezultatom 3:2, kao i GNK Tigar iz Svete Nedelje, koji je na domaćem travnjaku poražen od Omladinca iz Gornje Vrbe, a bilo je 0:2.

Preostale parove pretkola SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa koji su na rasporedu u utorak i srijedu, 29. i 30. kolovoza, možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content