U Suhopolju se ovog vikenda održava novo izdanje “Suhopoljske KUL plaže”: U brojnim aktivnostima uživaju sve generacije

U organizaciji suhopoljske Udruge KrEdA te uz podršku Školske knjige, TZ Virovitičko-podravske županije, TZ općine Suhopolje i Općine Suhopolje, ovog vikenda ispred Hrvatskog doma u Suhopolju organizirana je još jedna “Suhopoljska KUL plaža”. Ova manifestacija, kako je istaknula predsjednica Udruge Natalija Kožić Lukačević, nastala je na legendi u kojoj je mladi sin grofa Jankovića tražio da mu na ovom području pronađu školjke s Panonskog mora. To nije učinjeno za vrijeme njegova života, no KrEdA se potrudila da njegova želja ipak bude “ispunjena”.

– Već sedmu godinu održavamo ovu manifestaciju u Suhopolju, a skraćenica “KUL” zapravo se odnosi na kulturu jer smo željeli okupiti sve uzraste oko jednog kulturnog događaja u našem mjestu. I ovog je puta baza na čitanju, odnosno pisana riječ, jer mi to najviše i volimo, no organizirane su i brojne radionice za djecu kao i ostali popratni sadržaji. Željeli smo napraviti nešto što je prepoznatljivo, a sada, nakon sedam godina, možemo reći da smo u tome i uspjeli- rekla je Natalija.

Da je jedan ovakva manifestacija izuzetno vrijedna za Suhopolje, potvrdila je direktorica Turističke zajednice općine Suhopolje Marija Hodak Lebinac.

– Drago nam je da je naša “Suhopoljska KUL plaža” sada već postala jedna od tradicionalnih manifestacija na području Suhopolja, te smo se i ove godine rado uključili u pripreme za događaj zajedno s organizatorom Kulturnom udrugom Kredom i Školskom knjigom. Ove godine vrijednost ove manifestacije prepoznata je i od strane Hrvatske turističke zajednice, pa nam je tako odobren projekt istoimenog naziva iz Fonda za nedovoljno razvijena područja i kontinent, što nas posebno veseli, jer smo u sklopu programa plaže mogli uvrstiti dodatne aktivnosti za sve posjetitelje i podići ljestvicu manifestacije na jednu veću razinu. Za sve koji nas još nisu posjetili ove godine, pozivamo ih da ponesu potrebne rekvizite za plažu, a za dobru atmosferu pobrinut će se, kao i svake godine, volonteri udruge Kreda- istaknula je.

Nakon jučerašnjih aktivnosti “Igramo se i stvaramo” te “Izradi svoju morsku životinju”, za najmlađe je danas bila pripremljena radionica “Šareno ljeto – kako napraviti kaleidoskop”.

– Pripremila sam danas zgodnu radionicu za djecu, a to je izrada kaleidoskopa. Kao profesorica fizike željela sam klincima približiti ovu igru boje i svjetla, koristili smo stare CD-e, prizme i u konačnici isprobali sve ono što smo napravili. Moram istaknuti da Udrugu KrEdA podržavamo i kao roditelji, dolazimo na njihova događanja, a ove godine sudjelovali smo i na jedan drugi način što nam je izuzetno drago- rekla je Branka Bartulović, voditeljica današnje radionice.

Kako nam kaže maleni Juraj, plaža na moru ipak mu je nešto draža, no niti ova u Suhopolju nije za baciti:

– Najviše mi se sviđa pješčanik, iako je na plaži na moru nešto bolje zato što se možemo kupati, a bilo bi dobro da i ovdje imamo bazen. Radionice su nam isto bile dobre, naučili smo nešto novo i dobro se zabavili- kaže.

A svi koji još nisu posjetili Suhopoljsku KUL plažu to mogu učiniti sutra (nedjelja) kada na plažu dolazi i Picasso.

IMG 20230826 WA0028

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rajnović, Kulturna udruga KrEdA)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content