Koprivničko-križevački župan Darko Koren obišao novootvorenu ljekarničku jedinicu u Đurđevcu

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek danas (četvrtak) su posjetili novootvorenu ljekarničku jedinicu u Đurđevcu, koja je do sada djelovala u sklopu županijskog Doma zdravlja, a svoje će poslovanje nastaviti u sklopu županijske ustanove Ljekarni Koprivnica.

Župana i suradnike dočekala je ravnateljica Ljekarni Koprivnica Irena Hadelan koja je istaknula odličnu suradnju sa Županijom po svim pitanjima te dodala.

-Brinemo o našim pacijentima i nastojimo im osigurati lijekove i potrebna pomagala, uz kvalitetne i stručne savjete. Nadam se da će i građani Đurđevca prepoznati tu našu brigu i predan rad te nam dati nam svoje povjerenje, a ovu smo ljekarnu preuzeli radi nastavka kontinuiteta ljekarničke djelatnosti. Za građane je važno naglasiti kako će se odsad raditi u dvije smjene, umjesto samo prijepodne, i to od 7 do 20 sati svakog dana, a subotom od 8 do 13 sati.

Predsjednik Upravnog vijeća Ljekarni Koprivnica Dragutin Korošec izrazio je zadovoljstvo preuzimanjem nove ljekarničke jedinice te je istaknuo kvalitetu Ljekarni Koprivnica kao ustanove.

-Radimo po vodećim svjetskim normama te smo postigli najveću stručnu razinu u pružanju usluga i savjetovanju. Naše licence obnavljamo svake godine te kontinuirano stječemo nova znanja i iskustva koja ćemo sada primjenjivati i u Đurđevcu. U planu je modernizacija prostora i tehnologije, a na suradnji u ovom projektu zahvaljujem Županiji i Domu zdravlja, s kojima imamo odličan odnos.

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković je istaknula.

-Ljekarna u Đurđevcu dosad je bila pod našim upravljanjem te smo se potrudili da omogućimo stanovnicima kvalitetu koju smo mogli dati s kadrovima i organizacijom koje smo imali. Vjerujem da smo dobro radili te da će Ljekarne Koprivnica nastaviti uspješno djelovanje, još i kvalitetnije jer raspolažu stručnim kadrovima. Ovo je izvrstan primjer sinergije i suradnje Županije i zdravstvenih ustanova i vjerujem da smo učinili najbolje za građane.

Župan je, isto tako, izrazio zadovoljstvo današnjim događanjem te kazao kako je važno da ljekarnička djelatnost ponovno funkcionira u punom obuhvatu, u dvije smjene.

-Zahvaljujem Domu zdravlja koji je dosad upravljao ovom ljekarničkom jedinicom za koju smo procijenili da zbog većih kapaciteta i kadrova, a time i bolje usluge za građane, treba djelovati u sklopu Ljekarni Koprivnica. To je šesta ljekarnička jedinica u njihovom upravljanju, a sigurno je i da postoji prostora za napredak, u smislu opreme i kadrova. Planiramo modernizirati cijeli ovaj prostor, kako bi se zdravstvene i ljekarničke usluge mogle još kvalitetnije obavljati te hvala svima koji sudjeluju u ovom sustavu na odgovornosti i predanosti. Nastavljamo raditi na poboljšanju dostupnosti i kvalitete zdravstvenog sustava u cijeloj Županiji, a djelatnicima nove ljekarničke jedinice želim mnogo uspjeha u radu – naglasio je župan.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(kckzz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content