Početna konferencija projekta “Zajedno korak po korak” Udruge S.O.S. Virovitica: Povećati socijalnu uključenost i osamostaljenje žena žrtava nasilja

U Virovitici je danas (četvrtak) održana početna konferencija projekta “Zajedno korak po korak” kojeg provodi Udruga S.O.S. Virovitica u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područnim uredom Virovitica.

Projekt ukupne vrijednosti 75.000 eura financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provodit će se 36 mjeseci.

-Cilj ovog programa je povećanje socijalne uključenosti i osamostaljenja žena žrtava nasilja, te jačanje međusektorske suradnje i promjena stavova javnosti o nasilju, a kroz isti će svima biti dostupna SOS linija svaki radni dan od 8 do 20 sati za pružanje informacija i savjetovanje – naglasila je tom prigodom predsjednica Udruge S.O.S. Virovitica Desa Kolesarić.

Iako je porast nasilja nad ženama u Hrvatskoj u kontinuiranom porastu, velik broj nasilnih kaznenih djela i dalje ostaje neprijavljen. Razlozi tome su strah žrtve od počinitelja, dugotrajnost sudskih postupaka, nepoznavanje procesa i samog pravosudnog sustava, blage kazne za počinitelje, nepovjerenje u nadležne institucije, strah žrtve da im nitko neće vjerovati te strah da su odgovorni za ono što su doživjeli.

U sklopu ovog projekta u planu su radionice za pružanje tehničke pomoći u traženju zaposlenja za žene žrtve nasilja, kao i online edukacije iz područja zakonskih i institucionalnih mehanizama vezanih uz nasilje nad ženama, nasilje u obitelji, ali i ostale teme koje su bitne za rad na problematici nasilja sa svrhom senzibilizacije javnosti o ovom problemu.

-U sklopu projekta “Zajedno korak po korak” održat ćemo i javne akcije povodom važnih datuma vezanih uz nasilje nad ženama, a koje će biti 22. rujna i 25. studenog – dodala je članica udruge Maja Hrustanović.

Početnoj konferenciji projekta nazočili su i predstavnici partnera – Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područnog ureda Virovitica Ana Vukadinović i Marijeta Bartolić, te predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk i Snježana Prkić.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content