Poručnica HV-a Ana Antolić iz Špišić Bukovice pobjednica “Štita domovine”: Čast je nositi ovu odoru

Zagreb je bio domaćin ovogodišnjeg “Štita domovine”, najvećeg policijskog natjecanja koje je dalo najspremnijeg hrvatskog policajca i vojnika. Kvalifikacije su održane u srijedu i četvrtak, a u petak je održana završna utrka. Više od 70 natjecatelja u četiri kategorije odmjerilo je snage u Zagrebu i okolici na policijskom sportskom natjecanju koje je poprimilo i međunarodne razmjere.

Poručnica HV-a Ana Antolić iz Špišić Bukovice, prva je prošla rutom dugom 35 kilometara noseći 10 kilograma opreme, za što joj je bilo potrebno točno pet sati i 30 minuta.

-Cijelu godinu kontinuirano se pripremam i mislim da je za ovakve napore i natjecanja bitan kontinuitet – rekla je Antolić za HTV-ov središnji Dnevnik.

-Inače civilno trčim polumaratone, tako da je ovo bio trening – dodala je.

Antolić je rekla i kako joj je zbog nadmorske visine, sunca i terena ovo bilo jedno od najtežih natjecanja. Osjećaj kad je prošla kroz cilj bio je, kaže, neopisiv.

-Meni prvenstveno predstavlja ponos nositi odoru na ovom natjecanju, predstavljati MORH i Oružane snage, tako da su emocije danas bile neopisive – istaknula je Antolić.

Nakon pobjede prišla joj je i jedna djevojčica, kojoj je, kako je otkrila, rekla da je “čast nositi ovu odoru naših očeva i djedova koji su branili ovu Domovinu”. (hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content