U Slatini održan besplatni pregled dječjih autosjedalica

Jučer (subota) su na parkirališnom prostoru na Trgu Svetog Josipa u Slatini Udruga Roda i Policijska uprava virovitičko-podravska organizirali besplatni pregled dječjih autosjedalica.

– Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju, jer pravilno korištenje autosjedalice znatno smanjuje rizik teškog stradavanja djeteta u prometnoj nesreći. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, savjetujemo roditelje koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, donesu upute proizvođača sjedalice i dovedu svoje dijete – objasnila je policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave Virovitičko-podravske Anita Relić.

Osim samog pregleda, roditelji su mogli dobiti savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovore na sva pitanja u vezi propisanog, pravilnog i sigurnog prijevoza djeteta u vozilu. Također, roditelji su dobili i promotivne materijale u izdanju Udruge Roda, koji su financirani sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i dani na korištenje policiji za sudjelovanje u preventivnim aktivnostima.

Uz Anitu Relić, u ovoj akciji policije sudjelovao je i policijski službenik, vođa ekipe za očevid u cestovnom prometu u Policijskoj postaji Slatina Tomislav Semak.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content