U Voćinu se gradi budući Pastoralno-duhovni centar: Temeljni kamen blagoslovio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević

U Svetištu Gospe Voćinske u Voćinu, u subotu je požeški biskup, msgr. Antun Škvorčević, blagoslovio je danas (subota) temeljni kamen budućeg Pastoralnog-duhovnog centra. 

Riječ je o prvoj „duhovnoj oazi“ ovog dijela Slavonije, prostoru namijenjenom za duhovne vježbe i duhovne obnove vjernika svih dobnih skupina. On će, uz dosadašnje prostore, omogućiti lakšu organizaciju hodočašća, susrete mladih, radionice za djecu i osobe starije životne dobi, kao i sadržaj za osobe s invaliditetom te hrvatske branitelje. 

IMGL1823

Ovoj prigodnoj svečanosti, uz domaćina, voćinskog župnika, upravitelja Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu, velečasnog Ivana Ereiza, nazočio je i virovitičko-podravski župan Igor Adrović uz svog zamjenika Marija Klementa, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, gradonačelnik Požege Željko Glavić i drugi. 

Ugovor o izgradnji prve faze Pastoralno-duhovnog centra Svetišta Gospe Voćinske potpisan je s tvrtkom Domogradnja d.o.o. iz Virovitice. Smještajni kapacitet Centra omogućit će svim osobama, potrebnim „duhovne okrijepe“ i sadržaja formativnog karaktera, višednevni boravak u voćinskom Svetištu, u samom srcu Papuka.

347424852_1030289817948653_6024030624986849445_n

Projekt potpisuje zagrebački arhitekt Boris Vučić-Šneperger, koji je od samih početaka sudjelovao u obnovi voćinske crkve – bazilike, ali i izgradnji vanjskog oltarnog prostora i uređenju dvorane uz samu baziliku. Zbog financijske zahtjevnosti pristupa se faznoj gradnji, a radovi će se odvijati sukladno osiguranim sredstvima i donacijama. (www.vpz.hr, Svetište Gospe Voćinske, Fotografije: Kristijan Toplak, Svetište Gospe Voćinske)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content