Zelenija Virovitica: Uskoro sanacija divljeg odlagališta u Golom Brdu

Na aktualnom satu današnje (četvrtak) 20. sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice najavljena je sanacija divljeg odlagališta u prigradskom naselju Golo Brdo. Inače, na lokaciji navedenog divljeg odlagališta mještani već godinama organiziraju volonterske akcije nastojeći spriječiti povećanje količine nepropisno odloženog otpada.

– Divljem odlagalištu koje se nalazi u nenaseljenom dijelu prigradskog naselja pristupa se poljskim i makadamskim putevima iz više smjerova, što je, nažalost, navedenu lokaciju i učinilo pogodnom za neopaženo i nepropisno odlaganje -rekao je gradonačelnik I. Kirin.

Ovih je dana Grad Virovitica potpisao Ugovor o sufinanciranju kojim će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati uklanjanje otpada odbačenog u okoliš u iznosu do 40 posto procijenjenih troškova projekta u iznosu od 57.586,82 eura s PDV-om (23.034,73 eura). Projekt je, u suradnji s Gradom Viroviticom, prijavila Razvojna agencija VTA.

– Ovo je odlagalište pri vrhu prioriteta za sanaciju, budući da je smješteno u blizini izvora pitke vode Grada Virovitice, u blizini poljoprivrednih zemljišta, s prijetećom opasnošću od izbijanja požara, ali i nekontroliranom razmnožavanju glodavaca. Nakon sanacije bit će poduzete mjere sprječavanja ponovnog nepropisnog odlaganja otpada, odnosno postavit će se nadzorne kamere. Projekt sanacije planiramo završiti tijekom 2024. godine – dodao je gradonačelnik.  (virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content