15. orahovačku Kestenijadu obilježili ukusni pečeni kesteni i vrhunske kapljice mladih orahovačkih vina

U središnjem orahovačkom gradskom parku održani su tradicionalni 15. Dani kestena i vina – poznata orahovačka Kestenijada, u organizaciji grada Orahovice i Turističke zajednice grada.

Za mnoštvo posjetitelja pripremljeno je 500 kilograma kestena koje su na prepoznatljiv način tradicionalno pripremali članovi Hrvatskog planinarskog društva Orahovica. Uz kestene, moglo se okrijepiti vrhunskom kapljicom orahovačkih mladih vina nekoliko poznatih vinara, a među izlagačima predstavili su se i proizvođači meda, udruga Jaglac sa svojim uradcima iz krojačke radionice, obrt za proizvodnju svijeća, te Učenička zadruga “Vučica” Srednje škole “Stjepan Ivšić” s jedinstvenim proizvodima.

Manifestaciji su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister te župan VPŽ Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, a gradonačelnik Saša Rister obračajući se nazočnima posebno se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji Kestenijade.

– Hvala našim umirovljenicima i Udruzi Jaglac koji već tradicionalno pomažu u rezanju kestena, a veliko hvala i svim izlagačima koji su nam se pridružili. Zahvala ide i članovima Hrvatskog planinarskog društva koji već dugi niz godina na poseban način peku kestene i oduševljavaju posjetitelje– rekao je Rister.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović naglasio je kako uživa u prelijepom jesenskom danu u Orahovici i ovoj odličnoj manifestaciji.

– Lijepa tradicija i druženje, prekrasno vrijeme i vi se doista kao grad možete pohvaliti s ovakvim hvalevrijednim manifestacijama gdje promičete kulturu i baštinu, vaše proizvode i proizvode vaših udruga i na tome vam čestitam– rekao je župan Igor Andrović.

Na orahovačkoj Kestenijadi tradicionalno je svim posjetiteljima podijeljena i slastica od kestena koju priprema Udruga kuhara i slatičara grada Slatine, a ove godine je podijeljeno 500 slastica od kestena koje su građanima dijelili gradonačelnik Rister, župan Igor Andrović te njegov zamjenik Marijo Klement. Slastice su pripremile najbolje slastičarske ruke Hrvatske, Sandre Jadek.

– Uvijek nam je kao udruzi lijepo sudjelovati na ovakvim manifestacijama i pokazati ono čime se mi bavimo i čime promičemo našu prelijepu županiju. Hvala Gradu i Turističkoj zajednici grada Orahovice na odličnoj suradnji sve ove godine i sigurna sam da će to još dugo trajati- poručila je Jadek.

Na kraju manifestacije uručene su i zahvalnice svima koji su sudjelovali i pomogli u pripremi 15. orahovačke Kestenijade.

(www.icv.hr, vg, foto: Radio Orahovica, HPD Orahovica)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content