Nastavak ulaganja u zdravstvo: Župan Igor Andrović uručio ključeve dvaju novih vozila za potrebe Zavoda za hitnu medicinu VPŽ

Župan Igor Andrović uručio je danas (utorak) kod upravne zgrade Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije ravnateljici Zavoda Lahorki Weis ključeve dvaju novih vozila za potrebe Zavoda.

Virovitičko-podravska županija za nabavku vozila, koja će služiti za potrebe sanitetskog prijevoza i hitne medicinske pomoći, izdvojila je 158 tisuća eura.

-Županija svake godine obnavlja vozni park Zavoda za hitnu medicinu. Budući da njihova  vozila zajedno prijeđu preko milijun kilometara godišnje, i ove godine osigurana su sredstva za nova. Ovaj put decentralizirana sredstva nisu bila dovoljna za oba vozila, pa je dio novca planiran u proračunu Virovitičko-podravske županije. Cilj nam je da ta vozila budu u funkciji, da budu nova, jer su vozila Zavodu za hitnu medicinu osnovno sredstvo za rad – rekao je župan Andrović.

U voznom parku Zavoda za hitnu medicinu VPŽ trenutno se nalazi 32 vozila, a u posljednjih pet godina, zajedno sa ova dva, nabavljeno je ukupno 16 novih.

Zahvalu Virovitičko-podravskoj županiji tom prigodom uputila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss.

-Vozila Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije dijele se na dvije grupe;  vozila za sanitetski prijevoz i vozila za hitnu medicinu. Godišnje prijeđu više od 1,2 milijuna kilometara, što govori kako je kontinuirana obnova voznog parka nužnost.  Ova vozila koja smo danas dobili služit će za sanitetski prijevoz i hitnu medicinu. Što se njihove vrijednosti tiče, vozilo za hitnu medicinu košta 82.500 eura, s obzirom da ima i zahtjevniju opremu, dok se cijena vozila za sanitetski prijevoz kreće oko 75 tisuća eura.

viber_slika_2023-10-03_14-16-46-673

Vjerujem da ćemo nastaviti taj trend zanavljanja zajedno s našim osnivačem, Virovitičko-podravskom županijom, kako bi našim stanovnicima i našim pacijentima omogućili što kvalitetniju zdravstvenu skrb i prijevoz – rekla je L. Weiss.

Župan I. Andrović najavio je kako će Županija, zajedno sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu i dalje ulagati u zdravstvo.

-Kroz iduće godine planiramo nabavku još najmanje tri vozila, što će, vjerujem, biti dostatno za rad Zavoda za hitnu medicinu, za obilazak cijele naše županije i za pravovremenu i dobru skrb svih pacijenata – rekao je župan Andrović.

Primopredaji su nazočili i ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ dr. Ivica Fotez, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitica prim. dr. sc. Miroslav Venus, zamjenica ravnateljice i voditeljica zdravstvenog odjela HMP Virovitica i HMP Pitomača Vesna Savić, voditelj Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tonček Moslavac, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Hrvoje Belobrk, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne poslove VPŽ Zorica Hegedušić te voditelji i djelatnici sanitetskog prijevoza i hitne medicinske pomoći. (www.icv.hr, ib)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content