PREMIJER ŽNL Bratstvo u derbiju sa Suhopoljem došlo do sedme pobjede u nizu: Mladost preokretom do pobjede u Rezovcu, Zrinski osvojio prve bodove

Derbi sedmog kola Premijer županijske nogometne lige igrao se na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju pred gotovo 500 gledatelja, a sastali su se vodeće Bratstvo i Suhopolje. 

Domaći nogometaši agresivnije su ušli u susret, a ritam igri davao je neumorni Filip Rebić. Trener Suhopolja nakon 20. minuta igre morao je zamijeniti ozlijeđenog Stjepana Iharoša umjesto kojeg je u igru ušao Enio Kirin. U 30. minuti nakon kontakta Rebića i Nikole Menegatija u gostujućem kaznenom prostoru sudac Goran Loparac pokazao je na bijelu točku s koje je precizan bio Leo Hokman za slavlje domaćih igrača i navijača. Do odmora rezultat se nije mijenjao.

U nastavku igre domaća momčad se malo povukla i vrebala prilike iz kontri, a gosti su najizgledniju priliku imali početkom drugog dijela kada je udarac Marka Rastije s dvadesetak metara domaći vratar Leo Kirin odbio u vratnicu. U sam smiraj utakmice postignuta su još dva zgoditka. Prvo je Dario Godeč pospremio loptu u nebranjeni dio mreže za 2:0, dok je Deni Kucljak smanjio na konačnih 2:1. 

– U najavi ligaškog natjecanja rekao sam da će ovogodišnje natjecanje biti neizvjesno i uzbudljivo. Ovim bodovima osigurali smo opstanak, a sada idemo dalje- nakon utakmice rekao je trener Bratstva Elvis Vinak iza kojega je sedma pobjeda u nizu.

Trener Suhopolja Mario Tolo nije bio zadovoljan postignutim u ovoj utakmici.

– Bilo smo nervozni, nakon dvije ozljede morao sam mijenjati postavu. Pokušali smo se vratiti u utakmicu, ali nismo uspjeli. Uz prvoligaško suđenje suca Loparca, čestitam domaćoj momčadi na zasluženoj pobjedi. Idemo dalje pripremati se za nastavak natjecanja i nove izazove- rezimirao je Mario Tolo.

Bratstvo Gornje Bazje – Suhopolje 2:1
Igrač utakmice: Filip Rebić

Drugoplasirana momčad lige Mladost iz Čačinaca gostovala je u virovitičkom prigradskom naselju Rezovcu. Domaća momčad se kompletira i agresivnom obranom pokušala doći do pozitivnog rezultata. To joj se isplatilo u 20. minuti kada je u gostujućem kaznenom prostoru nepropisno zaustavljen Marino Grizelj. Loptu je uzeo Mateo Tomić i pogodio za 1:0. Gostujući napadi su bili sve učestaliji. U 32. minuti Matej Rukavina glavom je pogodio domaću mrežu za 1:1, a minutu prije odlaska na odmor isti igrač iskoristi je nesnalaženje domaće obrane i doveo Mladost u prednost 2:1.

U drugom dijelu utakmice gostujuća momčad s još dva zgoditka potvrdila je pobjedu. Prvo je u 73. minuti bio precizan Marin Zuanović iz igre, a tri minute kasnije i Marin Čavić s bijele točke.

Rezovac – Mladost Čačinci 1:4
Igrač utakmice: Matej Rukavina

Nakon šest uzastopnih poraza klupu Zrinskog iz Nove Bukovice napustio je Dario Petrović, a naslijedio ga je kao trener-igrač iskusni Hrvoje Ratković koji je premijeru imao u utakmici s milanovačkim Sokolom. Domaća momčad u prednost je došla u posljednjim trenucima prvog dijela pogotkom Danijela Podmanickog. U neizvjesnom susretu domaća momčad potvrdila je pobjedu i tri boda u 81. minuti zgoditkom Tomislava Kurtića. Pet minuta prije kraja zbog teške ozljede igru je napustio domaći vratar Vanja Dragojević, a uspješno ga je zamijenio Hrvoje Ratković.

Zrinski Nova Bukovica – Sokol Milanovac 2:0
Igrač utakmice: Darijo Teodorović

I nakon četiri domaće utakmice Crnac je ostao neosvojiva utvrda za goste. Ovog puta domaća momčad svladala je Lukač 05 kojemu je ovo treći poraz u nizu.

Put domaćoj pobjedi otvorio je Tin Jusup zgoditkom iz slobodnog udarca u 12. minuti. Na 2:0 povećao je Dominik Kapetanović pogotkom u 64. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Luka Mataija u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Crnac – Lukač 05 3:0
Igrač utakmice: Tin Jusup

Dinamo je na svom stadionu Kurija u Kapela Dvoru u prvom dijelu lomio otpor iskusne momčadi Mikleuša, a gosti su se branili do 27. minute kada je za 1:0 pogodio Slavko Jagarinac. S minimalnom prednošću se otišlo na odmor. Na početku drugog dijela u tri minute domaća momčad s dva zgoditka rješava pitanje pobjednika. Strijelci su bili Mato Iličić u 56. i Jagarinac u 58. minuti. U posljednjih dvadesetak minuta trener domaće momčadi Mile Grdić u igru je ubacio igrače s klupe. To je najbolje iskoristio mladi Dominik Sambol koji je pokazao svoj talent postigavši dva zgoditka u 85. i 87. minuti.

Dinamo Kapela Dvor – Mikleuš 5:0
Igrač utakmice: Rene Prugovečki

Zanimljiva utakmica odigrana je u Voćinu gdje je istoimena domaća momčad ugostila susjedni Dinamo iz Četekovca. Nakon nekoliko propuštenih prilika domaćih igrača stigla je kazna u 68. minuti. Najubojitiji gostujući igrač Matej Dorinka iz kaznenog udarca doveo je Dinamo u prednost 1:0. Samo dvije minute kasnije Mario Jozić poravnao je rezultat na 1:1. Domaći nogometaši su se razbudili i krenuli na sve ili ništa. Plod takve igre bio je pobjednički zgoditak koji je postigao Mario Jozić u prvoj minuti sudačke nadoknade.

– U susret smo ušli pomalo uspavano i promašili smo nekoliko odličnih prilika. To su iskoristili iskusni gosti koji su došli do prednosti. Nakon toga smo krenuli igrati bolje i došli do pobjede- nakon utakmice izjavio je trener Voćina Ivan Vuković.

Voćin – Dinamo Četekovac 2:1
Igrač utakmice: Mario Jozić

U derbiju začelja u Sladojevcima su igrali domaća Slavonija i Borova. Domaća momčad povela je u 20. minuti zgoditkom Kristiana Ferenčaka. Poravnao je Dominik Hodak iz kaznenog udarca pet minuta kasnije. U 47. minuti Tin Vencl ponovno dovodi Slavoniju u prednost. Šest minuta kasnije Dominik Hodak po drugi puta je poravnao rezultat, a Borova je do pobjede došla u posljednjih osam minuta zgodicima Drage Kozlingera u 82. i Tonija Bočiluka u 89. minuti.

Slavonija Sladojevci – Borova 2:4
Igrač utakmice: Dominik Hodak

tablica

(www.icv.hr, mš)

no images were found

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content