U Osijeku otvoren Jesenski sajam 2023.: Više od 150 izlagača iz Hrvatske i Mađarske izlaže u novom Gospodarskom centru

U Gospodarskom centru OBŽ u Osijeku danas (petak) je otvoren Jesenski sajam 2023. U svih 26 godina, koliko sajam već traje, a koji se ranijih godina održavao na osječkom Pampasu, sada je po prvi puta dobio stvarnu dimenziju novog, suvremenog sajmovanja, zahvaljujući adekvatnom i multifunkcionalnom prostoru. 

Sajam će trajati tri dana, od danas do nedjelje, 8. listopada, a za posjetitelje je otvoren od 10 do 19 sati. Svoje će proizvode i usluge predstavlja više od 150 izlagača iz Hrvatske i Mađarske. 

Bogata sajamska ponuda obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje i slično, a posjetitelji će moći kušati i kupiti autohtone proizvode hrvatskih proizvođača. Sajam i dalje njeguje žensko i braniteljsko poduzetništvo te partnerstvo s gospodarstvenicima iz Mađarske.

U sklopu ženskog poduzetništva posjetitelji će imati priliku vidjeti ručno izrađene odjevne predmete, torbe, nakit te proizvode od ljekovitog bilja, dok će grupa izlagača iz braniteljskog poduzetništva predstaviti neke od svojih proizvoda poput jezgričavog i koštunićavog voća, kao i uzgoj sadnog i ukrasnog bilja.

-Drago mi je da se ovogodišnji Jesenski sajam prvi puta događa u Gospodarskom centru OBŽ, velikoj i kapitalnoj investiciji Županije i Grada jer je ovo velik gospodarski iskorak za istok Slavonije i Hrvatske- rekao je župan Ivan Anušić otvarajući sajam.

PROŠIRENJE CENTRA 

Izrazio je zadovoljstvo što je prostor Gospodarskog centra rezerviran za još 13 raznih skupova, sajmova i kongresa te najavio njegovo proširenje u slijedeće dvije godine.

-Mislim da će nakon dovršetka projekta to biti zgrada s brojnim sadržajima na kojoj će nam pozavidjeti i u Europi – dodao je.

Sajam organiziraju Osječki sajam d.o.o. i Osječko-baranjska županija, a raznovrstan program sajma odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a sponzori su Cesting d.o.o. i Nexe d.d.

-Ministarstvo poljoprivrede tradicionalni je partner Jesenskog sajma u okviru kojeg izlaže veliki broj OPG-ova, ali i tvrtki koje nude poljoprivrednicima modernu mehanizaciju ili sudjeluju u proizvodnji hrane.

Sajam je ove godine odlično posjećen od strane poljoprivrednika kojima je godina puna nepogoda, ali Ministarstvo poljoprivrede mjerama i intervencijama prevladava gubitak dohotka i utječe da on bude stabilan. Također, ovo je prilika da putem štandova HAPIH-a educiramo i informiramo korisnike o svemu novom što se događa na razini Ministarstva.

Ovakvi sajmovi su izuzetno važni, osobito za OPG-ove koji u kratkim lancima opskrbe izravno dolaze do kupaca i potrošača, a s druge strane poljoprivrednici imaju priliku čuti nove informacije i razmijeniti iskustva- naglasio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Ulaz na sajam je slobodan, a za sve posjetitelje sajma osiguran je besplatan parking te besplatan autobusni prijevoz koji prometuje na relaciji Gajev trg – Gospodarski centar.

Prvi autobus polazi sa stanice Gajev trg u 9:30; svaki sljedeći polazi svakih sat vremena do 17:30. Prvi polazak iz Gospodarskog centra do Gajevog trga je u 10 sati, a svaki sljedeći je u puni sat sve do 18 sati. 

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content