Uređenje Orahovice: “Novi” kružni tok, okoliš stare lokomotive te prilazi gradskoj Upravi i Glazbenoj školi

Grad Orahovica i Komunalno poduzeće Papuk započeli su s uređenjem dijela travnatih površina u gradu. Novi izgled tako će dobiti prilazi gradskoj Upravi i Glazbenoj školi te kružni tok i okoliš kod stare i jedinstvene lokomotive “Ahzigerke”.

Radove izvodi tvrtka Flora VTC Virovitica.

-Od stabala sadimo lipe, a od grmlja Topiary spirale koje smo posadili ispred gradske Uprave, kao i fotiniju, koja će biti jako zanimljiva u proljeće sa svojim crvenim listovima. Željeli smo se poigrati bojama.

Na istoj lokaciji imamo i karekse, a uređujemo i kružni tok te ostale površine oko njega. Ispred lokomotive su posađene cvjetne gredice maćuhica kao dvoljetnice, a posadit ćemo biljke i kod Glazbene škole. Naime, tamo ćemo se pozabaviti lonicerama, koje će se morati orezivati kada narastu: cilj je da sve bude u obliku nota, budući da su i staze napravljene kao klavirske note pa smo biljke željeli ukomponirati u to okruženje – poručili su iz Flore VTC.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister poručio je kako je cilj uljepšati grad.

-Orahovica je Bogom dana prirodna lokacija i to trebamo znati iskoristiti. Uređenje će donijeti novu vizuru prvo ovim dijelovima grada koje uređujemo, a u tom tonu ćemo nastaviti i dalje – rekao je Rister.         

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content