Informacija o gospodarstvu: U 2022. godini u Virovitici porastao broj tvrtki i obrta

Informacija o gospodarstvu grada Virovitice u 2022. godini pokazuje pozitivne trendove u pogledu rasta broja tvrtki i obrta, kao i smanjenja broja nezaposlenih.

Informaciju je bila na dnevnom redu 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice održanoj danas (utorak).

U odnosu na 2021. godinu, vidljiv je pad broja nezaposlenih osoba u gradu kroz gotovo cijelu 2022.. Prosječna nezaposlenost u Virovitici u 2022. godini broji 921 osobu i smanjena je za 46 osoba ili 5% u odnosu na 2021..

U odnosu na godinu ranije, u 2022. je povećan i broj tvrtki. U 2021. je u gradu bilo 470 aktivnih tvrtki, odnosno poduzetnika, dok je u 2022. taj broj porastao na 490, odnosno za 20 poduzetnika.

Osim poduzetnika, raste i broj obrta te je u 2022. godini u odnosu na godinu ranije registriran 31 obrt više, a ukupno ih je 427.

Grad Virovitica ima jasnu politiku plana razvoja i razradu konkretnih gospodarskih projekata, te pozitivan stav prema razvoju gospodarstva i privlačenju investitora.

– Plan za sljedeće razdoblje je stvaranje još boljih uvjeta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva te rast konkurentnosti virovitičkih poduzetnika. Važno je naglasiti da Grad Virovitica stvara uvjete, a investicije ipak ovise o snazi investitora i njihovom mogućnostima. Zato je u planu daljnji razvoj poduzetničkih zona te stvaranje okruženja privlačnog za domaće i inozemne investicije, kojim bi se unaprijedilo gospodarstvo, a samim time i povećao životni standard građana grad Virovitice, rekla je voditeljica Odsjeka za gospodarstvo Sanja Kirin.

Informacija se temelji na podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, portala Poslovna.hr i Fine (Analiza financijskih rezultata poslovanja poduzetnika sa sjedištem u Virovitici u 2022. godini).

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content