Objavljen Javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, objavilo je Javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi.

Program ima za cilj doprinijeti ostvarenju planova smanjivanja razlika između regija i manje razvijenih regija, u skladu s načelima razvojne politike, održivog razvoja i socijalne uključenosti.

Prijaviti se mogu jedinice lokalne samouprave (općine/gradovi) na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi, koji na sebe preuzimaju poticaj daljnjeg razvoja aktivnosti prepoznatih kao životnih potreba lokalnog stanovništva i na korist njihove lokalne zajednice.

Prihvatljivi projekti u sklopu ovog Javnog poziva su oni koji se odnose na održivi povratak, ostanak i naseljavanje u svrhu pristupačnosti i unapređivanja lokalne infrastrukture, osobito izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne i komunalne infrastrukture, vodeći računa o zaštiti okoliša, energetskoj učinkovitosti i neovisnosti.

Prihvatljiva ulaganja i s njima povezani prihvatljivi troškovi za sufinanciranje su:

– troškovi izvođenja radova obnove/gradnje objekata komunalne infrastrukture,
– troškovi izvođenja radova obnove/gradnje objekata socijalne infrastrukture,
– srodni projekti koji doprinose povratku, naseljavanju i održivom razvitku na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi.

Najveći iznos koji se jedinici lokalne samouprave po projektu može dodijeliti iznosi 80 tisuća eura. Za ostatak vrijednosti projekta jedinica lokalne samouprave, u slučaju sufinanciranja, mora osigurati sufinanciranje provedbe cjelokupnog projekta.

Po okončanju Javnog poziva provodi se verifikacija svih zaprimljenih prijava, a financijsku potporu dobiti će jedinice lokalne samouprave koje ostvare najveći broj bodova i to redoslijedom utvrđenim na listi prvenstva do iskorištenja iznosa raspoloživih sredstava.

Rok za podnošenje prijava na ovaj poziv je 10 dana od objave Javnog poziva, odnosno najkasnije do 27. studenog.

Više o Javnom pozivu i načinu prijave možete pronaći OVDJE.

(ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content