Božićna i novogodišnja čestitka virovitičko-podravskog župana Igora Androvića

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović uputio je čestitku svim žiteljima Virovitičko-podravske županije u povodu Božića i Nove godine.

-Godina kojoj se polako primiče kraj ostat će zapamćena kao godina velikih iskušenja, ali i ratnih stradanja i prirodnih nepogoda gotovo nezapamćenih u novijoj povijesti. Na globalnoj razini ratu u Ukrajini kao ozbiljnoj prijetnji svjetskom miru pridodan je rat na Bliskom istoku koji je produbio postojeće nestabilnosti svjetskog poretka, a klimatske promjene također su postale udarna medijska tema.

Svijet danas proživljava brojne krize, od kojih je ona migracijska veliki izazov i najmoćnijim zemljama Zapada. Izloženi smo brojnim potresima u ekonomijama, opasnosti od terorizma i nasilja, što ozbiljno ugrožava ionako krhki mir i održivost svjetskog poretka.

Sa svim tim izazovima susreće se i naša zemlja koja je ove godine doživjela uvođenje eura, ali i ulazak u schengenski prostor, čime su nastavljeni reformski procesi prilagođavanja Europskoj uniji čiji smo punopravni član još od 2013. godine.

Navedene reforme pozitivno su utjecale na ukupnu ekonomsku stabilnost, smanjenje inflacije, ali i povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, čemu svjedoče i izuzetno dobri rezultati u turizmu i brojnim drugim granama gospodarstva. Hrvatska je također uspjela sačuvati i svoju energetsku neovisnost te sve to kao i druga postignuća u ovoj godini dokaz su da hrvatska Vlada ide dobrim smjerom.

Virovitičko-podravska županija također dijeli sudbinu Hrvatske. Svi trendovi gospodarskih pokazatelja idu u prilog tvrdnji da smo na putu ekonomskog rasta i razvoja. Kao pretežito poljoprivredna županija uspjeli smo opstati i ostati na zahtjevnom svjetskom tržištu na kojem naši gospodarstvenici ostvaruju pozitivne ekonomske efekte unatoč brojnim strukturnim i drugim problemima poput nedostatka radne snage i globalne svjetske krize.

Kao Županija poduzimali smo i poduzimamo mjere kojima je cilj potpora našem gospodarstvu, posebno u sektoru poljoprivrede, djelatnostima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i drugih dionika što ima za cilj povećanje njihove konkurentnosti. Cilj nam je ne samo sačuvati zdravu jezgru županijskog gospodarstva, već i njegovo unaprjeđenje posebno u novim djelatnostima kao što su turizam i IT sektor.

Imamo velik neiskorišten potencijal, prirodne ljepote, zdrav okoliš i bogatu povijesno-kulturnu baštinu, čime možemo biti prepoznati u okvirima Hrvatske i šire. Ne sumnjam da ćemo uz potporu Vlade, korištenje EU fondova i lokalne kapacitete te jasnu viziju svog razvoja uspjeti od ove županije stvoriti poželjnu destinaciju za život.

U toj želji svim građankama i građanima Virovitičko-podravske županije neka je sretan i blagoslovljen Božić i sretna nova 2024. godina.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content