U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici održana druga po redu radionica o roditeljstvu pod nazivom “Osnaženi roditelj za osnaženo dijete”

U sklopu manifestacije “Prosinac u gradu”, koju tradicionalno svakog zadnjeg mjeseca u godini organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice, danas (petak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici i Virovitici održana zanimljiva radionica za roditelje pod nazivom “Osnaženi roditelj za osnaženo dijete”.

Voditeljica radionice bila je pedagog braka i obitelji, logoterapeut i savjetodavni terapeut Andrea Oroš iz Kabineta za terapiju te Centra za osobni rast i razvoj “Pričaj mi o sebi” iz Zagreba.

– Radionica je bila koncipirana u tri teme fokusirane na dodatne aspekte roditeljstva: razvojne faze i razumijevanje emocionalnih potreba djeteta te pružanje podrške kroz razne situacije, vještina za konstruktivno rješavanje konflikata i problematičnih situacija, kako naučiti dijete kako se nositi s njima i kako prepoznati različite faze djetetova razvoja kako bismo se bolje prilagodili njegovim potrebama i razumjeli njegove sposobnosti. Veliki broj roditelja ne posvećuje dovoljno vremena svojoj djeci ili ga nekvalitetno provode zajedno- napomenula je tim povodom Andrea Oroš koja je i sama supruga i majka četvero djece.

– Za kvalitetan razvoj djeteta neophodna je suradnja roditelja i djece koja se, kad su manja djeca u pitanju, provodi kroz različite aktivnosti u kući ili otvorenom. Važna je interakcija roditelja i djece koja se osim kroz igru može postići i kroz razgovor, pričanje priča i slično. Najveća je greška prepustiti dijete računalnim video igricama, filmovima i TV-u što je nažalost danas prezastupljeno u našim domovima- upozorila je Andrea Oroš ističući glavnu namjeru ovakvih radionica:

– Namjera nam je da kroz teme koje će se obraditi na radionici roditelji dobiju potrebne vještine za uspješno vođenje obitelji i pružanje podrške svom djetetu tijekom svih faza njegovog rasta i razvoja. Prvu smo radionicu na slične teme u Virovitici održali prije otprilike mjesec dana, a nakon ove radionice, uskoro ćemo u Virovitici provesti i treću, ujedno i zadnju radionicu o roditeljstvu- rekla nam je Andrea Oroš.

20231208 161106 1067x800 Custom

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content