Marko Perković (28) uz pomoć Općine Suhopolje otvorio obrt i dobio vlastiti krov nad glavom

Na temelju Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine Suhopolje, u prošloj godini načelnik Goran Doležal potpisao je ugovore s jedanaest mladih obitelji koje su ostvarile potporu u ukupnom iznosu od 34.950 eura.

Načelnik Doležal naglasio je da će se ovaj hvalevrijedan program nastaviti i ove godine, a objava natječaja uslijedit će u proljeće.

– I u ovoj godini nastavljamo s provedbom općinske demografske mjere kojom pomažemo mladim obiteljima kod rješavanja njihovog stambenog pitanja. Dakako, riječ je o mladim obiteljima koje kupuju kuću na području općine Suhopolje. Na taj smo im način podrška u rješavaju stambenog pitanja te nastojimo pridonijeti njihovom ostanku na području naše općine, ali potporom i potaknuti doseljavanje mladih obitelji. Važno je pokazati mladima da nisu prepušteni sami sebi nego da im je općina partner ne samo pri rješavanju stambenih pitanja, nego i mjerama poticanja razvoju obrta, poljoprivrede, stipendija pri obrazovanju i svemu onome što im je potrebno da započnu normalan život – rekao nam je načelnik Goran Doležal.

Foto-1

Tom prigodom napomenuo je da je Suhopolje prva općina u Virovitičko-podravskoj županiji koja je počela sufinancirati malo poduzetništvo i obrtništvo na svojem području.

-S tom praksom počeli smo još 2018. godine, a i ove je godine objavljen Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva koji je bio raspisan 19. lipnja te su se poduzetnici sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području općine Suhopolje, mogli prijaviti na tri odgovarajuće mjere. Po završetku Javnog poziva, a sukladno zaprimljenim prijavama, potpisani su ugovori s tri nova poduzetnika kojima je ukupno isplaćeno gotovo 7.000 eura – podsjetio je Doležal, a jedan od trojice koji su dobili bespovratna sredstva je i vlasnik bravarije iz Cabune Marko Perković (28), koji je, isto tako, iskoristio i mjeru pomoći mladim obiteljima kod stambenog zbrinjavanja tako da je kupio kuću u Suhopolju i renovirao je za potrebe stanovanja.

Foto-3

Tim smo povodom posjetili Marka koji odnedavno živi u Vukovarskoj ulici u Suhopolju, što mu je, kako nam je rekao, bila velika želja.

-Pomoć Općine kod stambenog zbrinjavanja od 3.000 eura pomogla mi je, ali bila je i dobra motivacija da ostanem u Suhopolju. Osim toga, Općina mi je s 2.650 eura pomogla pri osnivanju mog obrta, dakle onoga od čega ću živjeti u budućnosti. Bravarija mi je u Cabuni i nije mi daleko napraviti tih nekoliko kilometara da dođem do nje, a tamo mi živi i otac koji je bravar u mirovini i koji mi pomogne kad je god to potrebno. Još nisam u bračnom odnosu, ali vjerojatno će i to biti uskoro – rekao nam je Perković koji je odlučio sreću potražiti upravo na ovim prostorima gdje je rođen i gdje je odrastao.

-Doma je ipak najljepše, a i htio sam nastaviti tamo gdje je stao moj otac. Osim toga, Suhopolje je lijepo mjesto za život, tamo imam dosta prijatelja, a jedan od njih je zasigurno i Općina koja mi je pomogla i s kojom imam odličnu suradnju – zaključio je Marko Perković.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content