Održana izvještajna skupština Udruge umirovljenika MO Sveti Đurađ: Uručene zahvalnice za 20 godina djelovanja

U društvenom domu virovitičkog prigradskog naselja Sveti Đurađ, u nazočnosti brojnih gostiju, sinoć (subota) je održana izvještajna skupština Udruge umirovljenika Mjesnog odbora Sveti Đurađ. Jednoglasno su usvojeni izvješće o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora. U planu rada za 2024. godinu predviđene su i dalje brojne aktivnosti. Uz redovita okupljanja i izlete, planiran je, dva puta godišnje, prije Uskrsa i Božića, obilazak starijih i nemoćnih članova koji se tom prilikom darivaju prigodnim paketima.

Članovi Udruge redovito su održavali okoliš društvenog doma, a pomagali su u radu mjesnog nogometnog kluba te su bili uključeni u sve aktivnosti Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije. Na upražnjena mjesta u Izvršnom odboru udruge izabrani su Zdenko Sabo i Marijan Kalinić, dok je za novu blagajnicu izabrana Margita Toplak.

Povodom 20 godina djelovanja Udruge predsjednica Udruge Nada Barčanac uručila je osnivačima Udruge zahvalnice i prigodne poklone. Zahvalnice su dobili: Ivan Antolić, Marija Barčanac, Anđa Blažev, Marija Ciraki, Marija Embrešić, Terezija Karaba, Jelka Krmpotić i Kata Paljar. Dobitnicima, koji nisu mogli doći na skupštinu, zahvalnice i pokloni bit će uručeni naknadno.

Rad skupštine i Udruge pozdravili su brojni predstavnici Umirovljeničkih udruga s prostora Virovitičko-podravske županije i mjesne udruge branitelja iz Domovinskog rata. Pozdravne riječi su uputili predsjednik Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije Antun Han, njegov suradnik Trpimir Markotić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sveti Đurađ i mjesnog nogometnog kluba Ivan Ćavarušić te izaslanik virovitičkog gradonačelnika, pročelnik gradskog Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonio Dražić.

– Rad umirovljeničke udruge u Svetom Đurađu, koja sudjeluje u brojnim mjesnim aktivnostima, odličan je primjer i za sve ostale slične udruge. Uvjeren sam da će se tako nastaviti i u idućim godinama- naglasio je Antonio Dražić.

Nakon skupštine izaslanstvo je ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koje se nalazi ispred društvenog doma, položilo buketu i zapalilo lampione.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content