Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje Područnog odjela OŠ Pitomača i trodijelne školske sportske dvorane

Župan Igor Andrović i Zajednica ponuditelja Building d.o.o. i Arcitec-Ivšić d.o.o. potpisali su Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje Područnog odjela Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i trodijelne školske sportske dvorane.

Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača trenutno broji 689 učenika i 47 razrednih odjela u matičnoj te 10 područnih škola. Stoga, projektiran je Područni odjel Osnovne škole P.P. Pitomača za 336 učenika u 12 razrednih odjela kako bi se od 2026./2027. godine nastava mogla odvijati u jednoj smjeni. Uz Područni odjel, projektirana je i trodijelna školska sportska dvorana.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u listopadu 2023. godine dalo je suglasnost na Idejno rješenje od stopostotnog financiranja školske zgrade, od čega je financiranje dvorane 42,18%, dok je financiranje vanjskog prostora 80,48%. Razliku financiranja snosit će Općina Pitomača i Virovitičko-podravska županija. Potpisani ugovor za preostalu dokumentaciju u vrijednosti je od 80.000 eura s PDV-om, a rok izvršenja je pet mjeseci.

Uz školu i dvoranu u Pitomači, Virovitičko-podravska županija prijavila je još osam projekata izgradnje, nadogradnje i rekonstrukcije škola i sportskih dvorana (OŠ Gradina – rekonstrukcija škole, OŠ E. K. Slatina – rekonstrukcija škole, OŠ J. K. Slatina – rekonstrukcija škole i trodijelna školska dvorana, OŠ Nova Bukovica – rekonstrukcija škola i jednodijelna dvorana, OŠ Orahovica – nova škola i dvodijelna dvorana, OŠ Čađavica – rekonstrukcija škole, PŠ Josipovo – rekonstrukcija i nadogradnja škole, PŠ Mala Črešnjevica – rekonstrukcija škole). Za svih osam projekata čeka se suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, a priprema se i Idejno rješenje za izgradnju dvodijelne dvorane u Suhopolju.

(www.vpz.hr, foto: A. Zeko)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content